Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ και τεράστιες ελλείψεις

Ολοκληρωμένη παρέμβαση του ΚΚΕ και στη Βουλή για την περίθαλψη, τη μόρφωση και την ενίσχυση των οικογενειών περίπου 500.000 βαριά αναπήρων

Μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των χρονίως πασχόντων και των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμΕΑ) για την περίθαλψη, τη μόρφωση και την ενίσχυση των οικογενειών τους, αποτελούν οι Ερωτήσεις που κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Τώρα, σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, που έσβησαν τα φώτα της Παραολυμπιάδας, τα δραματικά προβλήματα που βιώνουν οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους παραμένουν και οξύνονται, αφού τα ΑμΕΑ είναι τα πιο δραματικά θύματα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της αντιλαϊκής πολιτικής των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, 10% του πληθυσμού είναι ΑμΕΑ και 5% άνθρωποι με βαριές αναπηρίες. Στη χώρα μας, τα επιδόματα που βρίσκονται σε εξευτελιστικά επίπεδα, παίρνουν μόλις 130.000 ΑμεΑ απ' τους συνολικά 500.000 βαριά αναπήρους. Μόλις το 7% των παιδιών και νέων φοιτούν σε ειδικό σχολείο ή τάξη κανονικού σχολείου, ενώ η ανεργία στους ικανούς προς εργασία αναπήρους φτάνει το 76%.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ