Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί νταβατζήδων

«Βρήκατε νταβατζήδες στο χώρο του φαρμάκου;» ρωτήθηκε χτες ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δ. Βαγιωνάς. «Εχω βρει αρκετά εδώ μέσα αλλά θα τα πούμε μια άλλη στιγμή, όταν έχω τεκμηριωμένα στοιχεία στο χέρι» είπε. Κι όταν ρωτήθηκε, αν οι «νταβατζήδες» καθορίζουν την τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων, ο Δ. Βαγιωνάς αντιπαρήλθε την ερώτηση με τη φράση: «Μη με ανακατεύετε», για να προσθέσει: «Η πολιτική τιμών φαρμάκου αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και όχι το υπουργείο Υγείας». Και υπογράμμισε ότι ο καθορισμός της τιμής των φαρμάκων πρέπει να περάσει στο υπουργείο Υγείας, όπως προβλέπει και το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. «Αυτό όμως δεν είναι δικό μου θέμα αλλά θέμα πολιτικής βούλησης» κατέληξε ο Δ. Βαγιωνάς.

Ομως, είτε στο υπουργείο Υγείας είτε στο υπουργείο Ανάπτυξης καθορίζονται οι τιμές των φαρμάκων, όταν «υπάρχει η ασύδοτη και άναρχη αγορά των φαρμάκων και των συμπληρωμάτων διατροφής» και χωρίς την οργάνωση αντίστοιχης κρατικής παραγωγής - όπως είπε σε άλλα σημεία ο Δ. Βαγιωνάς - τότε διαμορφώνεται το καλύτερο θερμοκήπιο για τους νταβατζήδες στο φάρμακο και, μάλιστα, με πολύ «γλυκά» κέρδη. Και κοντά σε αυτούς, έρχονται και οι Τζέκοι με τα αναβολικά και τα σκευάσματά τους, προς δόξαν του... Ολυμπιακού πνεύματος!

Και δυστυχώς το πρόγραμμα της ΝΔ υποκλίνεται και θεοποιεί την αγορά που αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα ένα κοινωνικό αγαθό, όπως το φάρμακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ