Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δουλευόμαστε...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕ ΛΕΜΕ, πολλές φορές, στους χώρους της τρέχουσας πολιτικής και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, λέγονται και ορισμένα πράγματα, απλά και μόνο για να τηρούνται τα προσχήματα. Ομως, αυτές τις μέρες, μάλλον έχουμε φθάσει στο στάδιο, όπου ...δουλευόμαστε εντελώς!

Τι άλλο να πει κανείς, όταν βλέπει πρωτοσέλιδα θέματα εφημερίδων και ακούει σχόλια τηλεοπτικών καναλιών, που είναι γνωστό στους πάντες ότι εκπροσωπούν πολύ συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, να κόπτονται για τη ...διαφάνεια και, μάλιστα, με ακραίες εκφράσεις. Είναι περισσότερο κι από σαφές ότι κάποιοι μας κοροϊδεύουν.

Ιδίως, όταν οι ίδιες εφημερίδες και κανάλια, πριν από λίγους μήνες, ...«έβγαζαν αφρούς» όταν δεν πήγαινε εκεί που ήθελαν κάποια συγκεκριμένη ανάθεση έργου ή κάποιος συγκεκριμένος διαγωνισμός.

Αν πιστέψουμε τα όσα σχετικά γράφονται και λέγονται, τότε πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι διαθέτουμε σ' αυτήν τη χώρα μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που ο βασικός και πρωταρχικός τους στόχος είναι η ...τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και η προστασία του λαϊκού συμφέροντος.

Μάλλον απίθανο σε ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν άγνωστες λέξεις και άγνωστες αξίες. Δε νομίζετε;

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ κυβέρνηση, δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι ...σκίζει στο επίπεδο των δηλώσεων. Μετά τους «νταβατζήδες», έχουμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά των «σκιών», των «βαρών» και των «παρακμιακών φαινομένων διαφθοράς», που κι αυτά, βέβαια, θα τα πατάξει...

Την ίδια ώρα, φυσικά, προχωρά ο σχεδιασμός παράδοσης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στους ιδιώτες, ενώ ο υπουργός Οικονομίας σπεύδει να συμπεριλάβει στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων οτιδήποτε το δημόσιο και ολοκληρώνεται η επεξεργασία των «αναπτυξιακών» νομοσχεδίων, που θα παραχωρούν άνευ προηγουμένου προνόμια σε ντόπιους και ξένους «επενδυτές».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εν ολίγοις, όταν συνεχίζονται οι ίδιες πολιτικές, είναι προφανές ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα. Τα λόγια ξεχνιούνται, βλέπετε, τα συμφέροντα ποτέ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίστηκαν οι καταθέσεις(2017-04-13 00:00:00.0)
Επιχειρηματικοί έρωτες με τον ΣΥΡΙΖΑ(2012-05-30 00:00:00.0)
Η οθόνη βουλιάζει...(2003-02-18 00:00:00.0)
Ιδεολογική τρομοκρατία(2001-09-25 00:00:00.0)
Σχέσεις... άλλου τύπου(1999-05-29 00:00:00.0)
Ξεπερνώντας το φόβο του γελοίου(1998-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ