Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Η φυλή μας... στην οδό Φυλής

Δεν είναι λίγο να γυρίζει ο πρωθυπουργός στο σπίτι του και να βρίσκει στο σαλόνι του όχι έναν και δύο, αλλά πέντε νταβατζήδες! Πώς να μη λαλήσει... Και να μην αναρωτηθεί: πώς φτάσαμε ως εδώ, βρε παιδιά; Πού πήγαν τα ιδανικά της ενδόξου φυλής μας; Δηλαδή η κατάληξή μας είναι η οδός Φυλής; Χρειάζεται μεγάλη δύναμη τώρα για να κοιτάξεις στα μάτια τους εθνικιστές της παράταξης, το μέντιουμ-φιλόσοφο Βύρωνα Πολύδωρα και τον κατ' εικόνα και αμφίεση Τσιγγάνου, νομάρχη Ψωμιάδη.

Ο χρόνος που χρειάστηκε ο Καραμανλής για να ανακαλύψει την τάξη των νταβατζήδων ήταν διπλάσιος από αυτόν που ξόδεψε ο Κολόμβος για να ανακαλύψει την Αμερική. Ο τόπος που διάλεξε ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει την ανακάλυψή του ήταν ένα ψητοπωλείο. Πονηρός ο βλάχος. Εκεί μέσα, σκέφτηκε, στον ιερό ναό του «κόπτομεν κιμά παρουσία πελάτου», θα με ακούσουν σαν τον Απόστολο Παύλο λίγοι αλλά «αρκετοί για να φτάσω στους πολλούς». Και έγινε της Πεντηκοστής... Οι πλανόδιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αισθάνθηκαν ευτυχισμένοι, πρώτον γιατί τους θυμόταν ο πρωθυπουργός και, δεύτερον, γιατί θα μετέφεραν το θεόσταλτο μήνυμά του στο... γνωστό αλώνι με τη φοράδα!

Οι μόνοι ευχαριστημένοι από αυτή την ιστορία είναι όλοι ανεξαιρέτως οι νταβατζήδες, γιατί όλα καλά κι άγια, αλλά πρέπει κάποτε να θυμόμαστε ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο στην οδό Φυλής.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ