Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και στην Ελλάδα

Δεν είναι όμως, η αμερικανική μόνο κυβέρνηση, που προωθεί φορολογικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Ανάλογα σχέδια για... «ανακούφιση» των μεγαλοεπιχειρηματιών από τα φορολογικά βάρη, υπάρχουν και στην Ελλάδα.

Ετσι - πέρα από τη γενναία μείωση των συντελεστών φορολογίας των κερδών, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - ο υφυπουργός Οικονομικών Αδ. Ρεγκούζας αποκάλυψε προχτές την πεμπτουσία της φορολογικής μεταρρύθμισης, που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Στα πλαίσια αυτά, ο κύριος υφυπουργός, μιλώντας στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, διευκρίνισε προς το «εκλεκτό ακροατήριο των επιχειρηματιών» πως η «φορολογική μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης της ΝΔ έχει «κύριο στόχο την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος, μέσω της τόνωσης της επιχειρηματικότητας».

Βλέπετε και για την κυβέρνηση της ΝΔ - όπως επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - προέχει η «ανακούφιση» των μεγαλοεπιχειρηματιών από τα... φορολογικά βάρη και έπεται - ανάλογα με τις... αντοχές της οικονομίας - η όποια ανακούφιση των εργαζομένων που σηκώνουν τη μερίδα του λέοντος των φορολογικών βαρών. Και είναι πολύ πιθανόν, τις ρυθμίσεις αυτές να τις ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ, αφού παρόμοιες είχε κι αυτό υποσχεθεί προεκλογικά, με το πρόγραμμά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ