Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
UCK - ΗΠΑ
Σχέσεις... άλλου τύπου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΙΕΝΝΗ.-

Οσο οι "διαμορφωτές της κοινής γνώμης" ετοιμάζουν τους λαούς γι' αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν, οι "παροικούντες" την Ουάσιγκτον προετοιμάζουν τον UCK για τη "μεγάλη επίθεση".

Αν και επισήμως ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Κένεθ Μπέικον εξακολουθεί να τονίζει ότι η χώρα του δεν υποστηρίζει τον UCK, λέγοντας ότι "σκοπός μας δεν ήταν ποτέ η ενίσχυση του UCK, να δημιουργήσουμε περισσότερες συγκρούσεις". Είναι μάλλον απολύτως φυσιολογικό ότι οι εικόνες των ανδρών της CIA, που εκπαιδεύουν τους άντρες του UCK και έχουν κοσμήσει τις μικρές οθόνες όλου του πλανήτη και όλες τις σελίδες των εφημερίδων, δεν έχουν καταφέρει να εισέλθουν στο οπτικό του πεδίο.

Παρ' όλα αυτά είναι απόλυτα ενημερωμένος και μεταφέροντας τις εκτιμήσεις του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο UCK έχει αυξηθεί σημαντικά σε αριθμό και βελτιωθεί σε αποτελεσματικότητα. Συγκεκριμένα, ο Μπέικον δήλωσε ότι ο αριθμός των ανδρών του UCK έχει αυξηθεί από 5 σε 17 χιλιάδες και αν και βασίζονται ακόμη σε τακτικές ανταρτοπόλεμου κατά των σερβικών δυνάμεων, οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι η αποτελεσματικότητά τους στις επιχειρήσεις έχει βελτιωθεί σημαντικά, κυρίως λόγω των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών. Οσο για τις σχέσεις τους φτάνουν... μέχρι του σημείου "που έχουμε κοινά συμφέροντα", χωρίς να σημαίνει ότι "λειτουργούμε με κάποιο συνδεδεμένο τρόπο". Παράλληλα, ο ναύαρχος Τόμας Ουίλσον,επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, εκτίμησε ότι σύντομα ο UCK θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις σερβικές δυνάμεις σε κατ' ευθείαν αντιπαράθεση, καθώς και να καταλάβει και να διασφαλίσει εδάφη του Κοσσυφοπεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ