Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεπερνώντας το φόβο του γελοίου

Ομάδα Αμερικανών επιστημόνων διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ζητάει ν' αξιολογούνται προσεκτικά οι αναφορές και οι παρατηρήσεις πολιτών που - ξεπερνώντας το φόβο του γελοίου - αναφέρονται σε Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ ή κοινώς "ΟΥΦΟ"). Εχων την πεποίθηση ότι έκαστος οφείλει να προσφέρει "το κατά δύναμιν" στην πρόοδο της επιστήμης, σπεύδω ν' αναφέρω προς τον Πίτερ Στάροκ - που είναι ο επικεφαλής των σχετικών ερευνών στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ - μερικά φαινόμενα που παρατηρώ στην Ελλάδα, τα οποία αδυνατώ να εξηγήσω με τη γήινη λογική και τις γνώσεις που διαθέτω.

Εξ αρχής δηλώνω πως τα φαινόμενα αυτά παρατηρούν, μαζί με μένα και οι άλλοι Ελληνες, γεγονός που σημαίνει ότι δε διακατέχομαι από καλπάζουσα φαντασία, δε διαθέτω υπερφυσικές ικανότητες και δε χρησιμοποιώ "βιάγκρα" ή άλλα "φάρμακα", που δημιουργούν παρενέργειες στην όραση.

Παρατηρώ, λοιπόν, έναν "κοντό" - τον λένε πρωθυπουργό - που εμφανίζεται σε συγκεντρώσεις, δεξιώσεις και στην τηλεόραση και δηλώνει πως στην Ελλάδα όλοι είναι ευχαριστημένοι, επειδή θα μπει στην ΟΝΕ. Εγώ τους μόνους που βλέπω να είναι ευχαριστημένοι είναι μερικοί που έχουν πολλούς παράδες, ενώ οι εργάτες απεργούν, οι αγρότες βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους, οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν, οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται. Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Η ο "κοντός" μάς ήρθε "απ' αλλού" και δεν καταλαβαίνει ή αυτά που βλέπω δε συμβαίνουν στην πραγματικότητα, αλλά είναι αποτέλεσμα οφθαλμαπάτης.

Ενας "μονίμως και άνευ λόγου μειδιών" - τον λένε υπουργό Εθνικής Οικονομίας - υποστηρίζει πως, πουλώντας κρατικές τράπεζες "αντί πινακίου φακής" σε "τζιμάνια" της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ωφελείται η εθνική οικονομία. Γι' αυτόν είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν είναι "από δω", καθώς δεν μπορώ να δεχτώ πως είναι δυνατόν να ωφελείται η εθνική οικονομία, όταν ένας κερδίζει και οι πολλοί χάνουν.

Ενας "σοβαρός και φαλακρός" - τον λένε υπουργό Δημόσιας Τάξης - στέλνει κάτι "όντα" με μάσκες, ασπίδες και ρόπαλα να δέρνουν τους ανθρώπους και ισχυρίζεται πως βρίσκονται εν αμύνει. Επειδή γνωρίζω ότι οι άνθρωποι φοβούνται τα "όντα", νομίζω πως ο "φαλακρός" αναφέρεται σε γεγονότα και καταστάσεις, που συντελούνται σε άλλο τόπο και χρόνο.

Ενας "λευκοκουστουμαρισμένος" - τον λένε υπουργό Δικαιοσύνης - βγαίνει στα τηλεοπτικά κανάλια και μιλάει μια περίεργη γλώσσα. Χρησιμοποιεί συνεχώς τις λέξεις "τενεκέδες ξεγάνωτοι" και είναι πάρα πολύ νευριασμένος όταν κατηγορεί τους κομμουνιστές και κάποιους άλλους - άγνωστους σε μένα - της "εσωκομματικής αντιπολίτευσης". Κι αυτός μάλλον έρχεται από άλλο τόπο, καθότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικαιοσύνη για τον απεργό εργαζόμενο, τον ξεριζωμένο αγρότη, τον αδικημένο φτωχό κι ανήμπορο.

Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί - ένας "χοντροκέφαλος" της Παιδείας, ένας "χοντρός" των Εξωτερικών, ένας "κορδωμένος" της Αμυνας, ένας "μορφονιός" των Δημοσίων Εργων, μια "αγουροξυπνημένη" της Ανάπτυξης, ένας "τσιριχτούλης" της Εργασίας, ένας "γρηγορούλης" της Υγείας, ένας "κοιμισμένος" της Γεωργίας κ.ά. - που κινούνται περίεργα και μιλούν ανεξήγητα. Ολοι αυτοί αποτελούν, λένε, την κυβέρνηση.

Οφείλω να σας ενημερώσω, μίστερ Στάροκ, ότι πάρα πολλοί εδώ στην Ελλάδα ισχυρίζονται πως δεν πρόκειται για εξωγήινες παρουσίες, αλλά για ανθρώπους της γήινης πολιτικής εξουσίας. Μάλιστα, τους ονομάζουν "εκσυγχρονιστές" που κυβερνούν, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πλουσίων και των ξένων αφεντικών τους. Μου λένε, δε, ότι η εξήγηση του φαινομένου του "εκσυγχρονισμού" είναι πολιτική και δεν εμπίπτει στις δικές σας επιστημονικές αρμοδιότητες. Αν, όμως, υπάρχει έστω και μια πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να μην πρόκειται για ανθρώπους, αλλά για κάτι "αγνώστου ταυτότητας", καλό θα είναι να επιληφθείτε προς όφελος της επιστήμης.

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναζήτηση για εξωγήινη ζωή, όπως δεν την ξέρουμε! (2023-02-04 00:00:00.0)
Διαμόρφωση νέων μηνυμάτων με στόχο την «πρώτη επαφή» (2022-04-09 00:00:00.0)
Προετοιμάζοντας την επιστροφή αρειανών δειγμάτων στη Γη (2015-05-03 00:00:00.0)
Μεθάνιο στον πυθμένα μυστηριώδους κρατήρα (2015-01-11 00:00:00.0)
Μικρές σελίδες (2010-08-08 00:00:00.0)
Το «κόπι - ράιτ» προδίδει (2003-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ