Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ"
Κοντά στους εργαζόμενους του δήμου

Παρά τις προσπάθειες ορισμένων να μην ακουστεί η φωνή της Παράταξης στους εργαζόμενους, οι τελευταίοι απέδειξαν κατά τη χτεσινή περιοδεία κλιμακίου της Παράταξης, ότι έχουν κάνει τις επιλογές τους

Με μια πρωτοφανή ενέργεια - χαρακτηριστική, ωστόσο, για το πώς εννοεί η δημοτική αρχή Νίκαιας την πολιτική αντιπαράθεση - ο αρμόδιος για το πράσινο αντιδήμαρχος κ. Σταυρίδης,επιχείρησε, χτες το πρωί, να εμποδίσει την υποψήφια δήμαρχο, Βέρα Νικολαϊδου,να μιλήσει στους εργαζόμενους στο δημοτικό κήπο!

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου της "Δημοκρατικής Ενότητας", αποτελούμενου από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης και την επικεφαλής της, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και το πράσινο. Λίγο πριν, οι εργαζόμενοι είχανέντονη αντιπαράθεση με τον αντιδήμαρχο, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου,κινδυνεύουν να μην πάρουν ολόκληρη την καλοκαιρινή τους άδεια!

Ο αντιδήμαρχος, με αχαρακτήριστο τρόπο, είπε στη Β. Νικολαϊδου "δε θα κάνει πολιτική εδώ" (!) και ότι θα έπρεπε να ζητήσει άδεια! Βέβαια, το κλιμάκιο της ΔΕ επέμεινε να γίνει η συζήτηση και η καλύτερη απάντηση δόθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι παρέμειναν όλοι και μέχρι τέλους, να ακούσουν τις θέσεις της Παράταξης.

Το ίδιο θετικό κλίμα από πλευράς εργαζομένων υπήρξε και στο γκαράζ του Δήμου. Η Β. Νικολαϊδου παρατήρησε ότι παρά το μεγάλο αριθμό προσλήψεων που έκανε η δημοτική αρχή την τελευταία τετραετία, στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχαν ελάχιστοι νέοι εργαζόμενοι, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν αξιοποιούνται για τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου. Ξεκαθάρισε ότι η ΔΕ δεν απειλεί τις θέσεις των εργαζομένων και θύμισε πως επί δημαρχίας της, οι ανάγκες καλύπτονταν με διαφανή τρόπο μέσα από διαπαραταξιακή επιτροπή, σε συνεργασία με το σωματείο και με πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.Στη συνέχεια η υποψήφια δήμαρχος ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το νομοσχέδιο - τερατούργημα για την εργατική νομοθεσία, το οποίο, όπως τόνισε, εναρμονίζεται πλήρως με την ουσία του "μονόδρομου" της ΟΝΕ, δηλαδή το κέρδος των βιομηχάνων. Είπε πως με αυτό απειλούνται ανοιχτά τα ασφαλιστικά δικαιώματα, το 8ωρο και οι κλαδικές συμβάσεις. Μάλιστα, αφορά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού "ο κάθε δήμαρχος - όπως και οι ιδιώτες - θα μπορεί, ανάλογα με τις συνθήκες τις επιχείρησής του - γιατί το έχουμε ξαναπεί ότι οι δήμοι θα καταντήσουν επιχείρηση - να κάνει μια σύμβαση με τους εργαζόμενους", η οποία "θα εξαρτάται πάντα από τα οικονομικά του κάθε δήμου, από το πόσο ο δήμος είναι φορομπήχτης ή όχι".

Οσον αφορά στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης είπε ότι εφαρμόζονται ήδη στον Δήμο μέσω της ΔΕΤΕΟΠΑΝ και το πρόγραμμα της ΕΕ "Τζομπ Σπρινγκ", το οποίο θα απασχολεί φύλακες σχολείων για ένα μικρό διάστημα και συγκεκριμένες ώρες, με διαφορετική ασφάλεια και ημερομίσθιο.

Οσον αφορά στον προεκλογικό αγώνα, η υποψήφια δήμαρχος δήλωσε: "Ο αγώνας μας θα είναι ξεκάθαρος, πολιτικός, πάνω στα προβλήματα. Δυστυχώς δε βλέπουμε την ίδια διάθεση από την άλλη μεριά και κύρια από τη διοίκηση του δήμου". Πρόσθεσε, ότι η δημοτική αρχή "ανακάλυψε ξαφνικά" τα έργα της προηγούμενης για να υπογραμμίσει, πως "ό,τι έγινε, έγινε με τη συμμετοχή του κόσμου, αλλά δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο έργο σε αυτή την πόλη, που δεν έχει γίνει με τη ΔΕ". Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα, αλλιώς κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν, ότι καθυστερεί η παράδοση των ειδών ρουχισμού, καθαριότητας κλπ. που δικαιούνται, τη στιγμή που ο Δήμος διοργανώνει... ανθοκομικές εκθέσεις. Πρόσθεσαν μάλιστα, πως όταν ήταν 260 εργαζόμενοι έπαιρναν κανονικά την άδειά τους, ενώ τώρα με τους 800, αυτή μειώνεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ