Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα παραπομπή της χώρας για τα σκουπίδια

Υπόλογη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν εφαρμόζει καμιά πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων, την ίδια στιγμή που ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ διοργανώνει... φιέστες στα Α. Λιόσια!

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται για άλλη μια φορά η Ελλάδα, επειδή δεν εφαρμόζει σωστή πολιτική για τη διαχείριση των αποβλήτων. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, δέχονται ένα ηχηρότατο χαστούκι, μία μόλις μέρα μετά τη φιέστα που διοργανώθηκε στα Ανω Λιόσια, κατά την οποία ο υπουργός δήλωνε υπερήφανος για την πολιτική του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων!

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αρχίσει τη διαδικασία για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας και άλλων κρατών - μελών, γιατί παρέλειψαν να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν τις Οδηγίες που αφορούν τα οικιακά απόβλητα, τα επικίνδυνα απόβλητα και την ανακύκλωση των συσκευασιών των αποβλήτων. Τα άλλα κράτη - μέλη που διώκονται είναι το Βέλγιο, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Ολλανδία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αιτιολογημένη γνώμη, κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν έχει εφαρμόσει ικανοποιητικά τις διατάξεις και για τις τρεις Οδηγίες, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί στη χώρα μας από το 1996.

Να σημειώσουμε ότι η χώρα μας είναι ήδη υπόλογη για το θέμα της παράνομης χωματερής του Κουρουπητού στα Χανιά της Κρήτης. Για το θέμα μάλιστα αυτό υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η χώρα μας κινδυνεύει άμεσα με πρόστιμο, που ανέρχεται στο ποσόν των 10 εκατ. δρχ. τη μέρα και για όσο χρόνο δε συμμορφώνεται και δεν προωθεί νόμιμη και σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή των Χανίων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ