Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από σήμερα τα αυξημένα κόμιστρα ταξί

Αυξάνονται από σήμερα τα κόμιστρα των ταξί και αγοραίων όλης της χώρας, μεσοσταθμικά κατά 6,2%. Τα νέα κόμιστρα είναι: Κάθε διανυόμενο χιλιόμετρο στη μονή ταρίφα 66 δρχ., από 62 δρχ. και στη διπλή 130 από 120 δρχ. Η ωριαία αναμονή κοστίζει 2.200 δρχ. (από 2.000 δρχ.), ενώ παραμένουν ως έχουν η "σημαία" (200 δρχ.), η μεταφορά αποσκευών (50 δρχ.) και η μίσθωση ταξί από σταθμούς τρένων, υπεραστικών λεωφορείων και λιμάνια (150 δρχ.). Επίσης, αυξάνονται από 300 σε 400 δρχ. η απλή κλήση ραδιοταξί και από 400 σε 600 δρχ. η κλήση για εξυπηρέτηση σε προκαθορισμένο χρόνο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων θεωρεί ανεπαρκή την αύξηση που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις, με απαρχή τις τουριστικές περιοχές.

Η "Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία" (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) χαρακτηρίζει την αύξηση εμπαιγμό, προσθέτοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει την απώλεια εισοδήματος των επαγγελματιών αυτοκινητιστών τα τελευταία χρόνια, η οποία χρόνο με το χρόνο όλο και αυξάνεται, αφού οι αυξήσεις σε τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, ανταλλακτικά κλπ. είναι συνεχείς. Η ΕΠΣ καταγγέλλει και την πλειοψηφία (ΔΑΚΜΜΕ - ΠΑΣΚΕΤ) στο Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής που προτίμησε να κάνει παζάρια με την κυβέρνηση για την αύξηση αντί να προχωρήσει στις κινητοποιήσεις σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ