Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
7Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και φιλίας

Στη Χίο, Σάββατο και Κυριακή, χιλιάδες νέοι απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι οργανώσεων από την Τουρκία και την Κύπρο θα στείλουν μήνυμα αντίστασης στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Βήμα καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτισμών, αλλά και των κυβερνήσεων, που δουλικά τους υλοποιούν, θα αποτελέσει η φετινή αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ειρήνης, που διοργανώνει η ΚΝΕ στη Χίο, το Σάββατο και την Κυριακή. Νέοι και οι νέες απ' όλη την Ελλάδα θα ενώσουν τη φωνή τους με νέους της Κύπρου (Ελληνοκύπριους - Τουρκοκύπριους) και της Τουρκίας, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να ζήσουν ειρηνικά, απαιτώντας την απομάκρυνση των ιμπεριαλιστών από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Θα απαιτήσουν να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και επικοινωνίας, γιατί και οι δύο λαοί έχουν κοινά όνειρα, κοινούς στόχους, κοινά προβλήματα. Θα στείλουν μήνυμα αντίστασης στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που τροφοδοτούν την ένταση, σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς, προωθούν την αμφισβήτηση των συνόρων, ανάβοντας τη φωτιά του πολέμου στη γειτονιά μας, ώστε να μπορούν να επεμβαίνουν προωθώντας την αιματοβαμμένη "ειρήνη" της "Νέας Τάξης", επιβάλλοντας την κυριαρχία τους στην περιοχή.

Η "μάχη" της ενημέρωσης και προπαγάνδισης της κινητοποίησης από τη ΝΕ Χίου του ΚΚΕ και το ΝΣ της ΚΝΕ συνεχίζεται. Καθημερινά οι Κνίτες και οι Κνίτισσες πραγματοποιούν εξορμήσεις στις αγορές, στα καφενεία, στους χώρους δουλιάς και διασκέδασης των νέων και τους καλούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

"Τα πάντα εδώ "βράζουν"", λέει χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΝΣ Χίου της ΚΝΕ, Παναγιώτης Βασιλάκης,περιγράφοντας τους γοργούς ρυθμούς προετοιμασίας για την υποδοχή των χιλιάδων νέων που θα φτάσουν στο νησί. Οσο για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που προβάλλουν τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις; "Εδώ όλα κυλούν ήρεμα" λέει ο Π. Βασιλάκης. "Η ζωή κυλά με τα προβλήματά της. Τα καραβάκια από τη Χίο και την τουρκική ακτή, πάνε και έρχονται, μεταφέροντας είτε τουρίστες, είτε Ελληνες και Τούρκους, που επικοινωνούν καθημερινά, στο πλαίσιο των σχέσεων ειρήνης και φιλίας". Οπως όταν πριν λίγες μέρες, όταν πήγαν στη Χίο Τούρκοι σκηνοθέτες, που ετοιμάζουν ταινία για τη Μικρασιατική καταστροφή.

Το πρόγραμμα

Την Παρασκευή,στις 5.30 μ.μ. οι νέοι απ' όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Πειραιά και θα αναχωρήσουν για τη Χίο, όπου θα φτάσουν το Σάββατο,στις 6.00 π.μ. Αμέσως θα στηθεί η κατασκήνωση στο Κοντάρι. Στις 6.30 μ.μ. του Σαββάτου θα γίνει συγκέντρωση στην κατασκήνωση και στις 7.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η πορεία προς τη Χίο. Στις 8.30 μ.μ. θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση στην Προκυμαία, όπου θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ,της ΕΔΟΝ Κύπρου,της Ενωσης Τουρκοκυπρίων Φοιτητών,του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης Τουρκίας.Ομιλητής της συγκέντρωσης θα είναι ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός και θα ακολουθήσει συναυλία με την Μ. Δημητριάδη και τον Γ. Θωμόπουλο.

Επίσης, το Σάββατο στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η διεθνής συνάντηση των οργανώσεων από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, με σκοπό να βγει κοινή διακήρυξη για τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στον πόλεμο. Ανάλογη συνάντηση και πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί και την Κυριακή στο Τσεσμέ, όπου θα γίνουν και εκδηλώσεις.

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, μέχρι τις 5.30 μ.μ., οπότε οι νέοι θα αναχωρήσουν για το λιμάνι. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί ταβέρνα, με... ειδικές τιμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ