Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Μόνο με αγώνα θα αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Σε ενωμένο, μαζικό και συντονισμένο αγώνα, κάλεσε τους εργαζόμενους στην Εταιρία Υδρευσης - Αποχέτευσης ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", σε περιοδεία του στους χώρους δουλιάς

Κάλεσμα συσπείρωσης και δημιουργίας μετώπου πάλης των εργαζομένων, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και των άλλων δημόσιων επιχειρήσεων, απηύθυνε χτες το πρωί ο Σπύρος Χαλβατζής,υποψήφιος πρόεδρος της υπερνομαρχίας Αθήνα - Πειραιά της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), στη διάρκεια περιοδείας του στους χώρους εργασίας των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια.

"Οταν πέρσι στον ίδιο χώρο, εδώ στην ΕΥΔΑΠ, μιλούσαμε για την πορεία της ιδιωτικοποίησης, κάποιοι μας έλεγαν ότι είμαστε εκτός πραγματικότητας. Να που σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε",σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη λογική του ξεπουλήματος των εύρωστων οικονομικά δημόσιων επιχειρήσεων, που κυριαρχεί σήμερα και τόνισε ότι αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και στηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με το γεγονός ότι η πορεία για την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μονόδρομος.

"Για την εξυπηρέτηση αυτής της πολιτικής, τόνισε, λαμβάνονται κατασταλτικά και τρομοκρατικά μέτρα, επιστρατεύονται τα δικαστήρια και τώρα προωθούνται και νομοθετήματα, με σκοπό να επισημοποιήσουν όλα όσα αντεργατικά ήδη γίνονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων είναι μια πραγματικότητα σε πολλούς τομείς. Θέλουν να μετατρέψουν όλους τους εργαζόμενους σε "απασχολήσιμους"".

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, επισήμανε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να περιορίσει το έργο της εταιρίας μέσω θυγατρικών εταιριών και εργολαβιών, να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, να υποβαθμίσουν ιεραρχικές θέσεις, να βάλουν στο "ψυγείο" έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων και να αποδιαρθρώσουν συνολικά τις εργασιακές σχέσεις.

"Το κύριο απέναντι σ' αυτήν την πολιτική είναι πώς αντιδρούν οι εργαζόμενοι", τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. "Εμείς λέμε ότι για να ανατραπεί αυτή η πολιτική χρειάζεται ενωμένος, μαζικός, συντονισμένος αγώνας. Εμείς στα 4 χρόνια μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και έξω από αυτό συμπαρασταθήκαμε στους αγώνες των εργαζομένων και στην επόμενη περίοδο, ανάλογα με τη δύναμη που θα μας δώσουν, θα σταθούμε στο πλευρό τους. Ως ΝΑΣ δίνουμε μια μάχη και θεωρούμε ότι σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής με το να εκλεγούν Νομαρχιακά και Δημοτικά Συμβούλια, που θ' αρχίσουν να αναπτερώνουν τις ελπίδες του λαού. Που θα βαδίζουν μαζί με το λαό και δε θα στέκονται απέναντί του. Δε λέμε ότι η Αυτοδιοίκηση θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. Αλλά δεν μπορεί αιρετοί, τη στιγμή που οι αγρότες αγωνίζονται, αντί να είναι στο πλευρό τους να παίρνουν πρακτικά μέτρα που να εμποδίζουν τον αγώνα τους".

Παράλληλα, ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε στη γενικότερη πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και υλοποιεί η κυβέρνηση και που έχει αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον περιορισμό της αγροτικής παραγωγής. "Μια χώρα, τόνισε, αδύναμη οικονομικά δεν μπορεί να έχει και εθνική ανεξαρτησία. Οταν πριν 6 χρόνια μιλούσαμε για τις καταστροφικές συνέπειες από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, κάποιοι μας θεωρούσαν ουρανοκατέβατους. Η πραγματικότητα σήμερα μας επιβεβαιώνει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ