Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα

Συγκέντρωση - συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τις εργασιακές σχέσεις διοργανώνει, την ερχόμενη Τρίτη, η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου"

Με το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα", η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου" (ΔΑΣΠ) καλεί τους εργαζόμενους της πόλης σε συγκέντρωση - συζήτηση για το τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις, την ερχόμενη Τρίτη, 7 Ιούλη, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Δημαρχίας.

"Το νομοσχέδιο αυτό, αν γίνει νόμος, θα δημιουργήσει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τις γυναίκες. Θα δυναμιτίσει τα θεμέλια της εργατικής οικογένειας", σημειώνει η ΔΑΣΠ, σε ανακοίνωσή της. Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει η παράταξη, κατοχυρώνει ως υπέρτατη αξία τη ληστεία των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων, ενώ καταργεί κάθε εργατικό δικαίωμα. Συγκεκριμένα, καταργεί το 8ωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επιβάλλει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Επιβάλλει το ωρομίσθιο, ενώ μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, δρομολογεί και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος. Διαλύει τον ΟΑΕΔ και στήνει ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας.

"Επαναφέρει, έτσι, στις σύγχρονες συνθήκες, την ντροπή του ανθρώπινου πολιτισμού, το δουλεμπόριο", τονίζει χαρακτηριστικά η ΔΑΣΠ. Γι' αυτό, συνεχίζει η ΔΑΣΠ, μπαίνουμε μπροστά. Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του Περιστερίου να αντιδράσουν μαχητικά, αγωνιστικά, να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους της χώρας και να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση του πιο αντεργατικού νομοσχεδίου που γνώρισαν ποτέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ