Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικαίωμα οι γρήγορες και άνετες μετακινήσεις

Συγκέντρωση διοργάνωσε η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου"

Κάλεσμα στο λαό του Ζωγράφου να αντισταθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και να διεκδικήσει την αναβάθμισή τους, απηύθυνε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου", Ν. Παπακωνσταντίνου.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, που διοργάνωσε προχτές το βράδυ η Κίνηση, στην πλατεία Τερζάκη, για τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι αστικές συγκοινωνίες στην περιοχή, ήταν έντονη η αγανάκτηση για την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά οι κάτοικοι, την πολιτική της κυβέρνησης που δημιουργεί το πρόβλημα, αλλά και την παθητική στάση του δήμου, ο οποίος δεν κάνει τίποτα για να δοθούν ικανοποιητικές λύσεις.

"Το κοινωνικό δικαίωμα για γρήγορη μετακίνηση στην πόλη μας "τσαλακώνεται"", τόνισε ο Ν. Παπακωνσταντίνου και επισήμανε ότι η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος δεν πρέπει να σωπαίνουν για τις κεντρικές επιλογές στον τομέα των συγκοινωνιών, αλλά να πρωτοστατούν στη διεκδίκηση μέτρων για τη βελτίωσή τους.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και οι δημότες πρέπει να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο και να απαιτήσουν δημόσιες, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες και να μην επιτρέψουν την παράδοσή τους στα χέρια των μεγάλων συμφερόντων. Παράλληλα, να διεκδικήσουν την πύκνωση των δρομολογίων με την προμήθεια νέων λεωφορείων και την πρόσληψη του αναγκαίου πρόσθετου προσωπικού, τη λήψη μέτρων διευκόλυνσης της κίνησης στην κεντρική λεωφόρο και την επέκταση των γραμμών τρόλεϊ και μετρό και στην περιοχή του Ζωγράφου".

Από την πλευρά του ο Χρ. Σταμούλος,μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και μέλος του ΔΣ της ΕΘΕΛ τόνισε ότι "για τα προβλήματα ευθύνονται οι πολιτικές που άσκησαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Για να έχεις καλές συγκοινωνίες πρέπει να έχεις στόλο, επαρκές προσωπικό, πολιτική με γνώμονα τον άνθρωπο. Τα προβλήματα αυτά δε θα λυθούν αν δεν υπάρξει άλλη πολιτική. Αν δεν υπάρξουν άλλες δημοτικές αρχές, αγωνιστικές, άλλα συνδικάτα, άλλο κοινοβούλιο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-07-05 00:00:00.0)
Επιστροφή στους δρόμους του αγώνα (1998-04-10 00:00:00.0)
Να συναντηθούμε στους αγώνες (1998-02-26 00:00:00.0)
Μέτωπο πάλης (1996-07-07 00:00:00.0)
Εγκαταλείπεται οριστικά ο δημόσιος ενιαίος φορέας (1996-01-12 00:00:00.0)
Μελέτη - σφυγμομέτρηση για ιδιωτικοποίηση; (1995-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ