Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ"
Να συναντηθούμε στους αγώνες

Υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου ο Νίκος Παπακωνσταντίνου

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ο παλαίμαχος αγωνιστής και επικεφαλής μέχρι χτες της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου", Λάζαρος Κυρίτσης,παρέδωσε τη σκυτάλη στον Νίκο Παπακωνσταντίνου,ο οποίος θα είναι και υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές. Εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής, πολλοί νέοι και απλοί δημότες με ανησυχίες, εκπρόσωποι οργανώσεων συνταξιούχων, αντιστασιακών, οικοδόμων, γυναικών, πλημμύρισαν χτες την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, όπου έγινε η ανακήρυξη του υποψηφίου δημάρχου της παράταξης.

Παρουσιάζοντας τον Ν. Παπακωνσταντίνου, ο Λάζαρος Κυρίτσης τόνισε πως "είναι άξιο και ικανό στέλεχος, δοκιμασμένος αγωνιστής και πιστός στις αρχές της παράταξης". Παράλληλα, θυμίζοντας το επίλεκτο στέλεχος της Κίνησης Γιάννη Παπανικολάου,από τους πρωτεργάτες της παράταξης, κάλεσε το νέο υποψήφιο να δίνει καθημερινά με τη δράση του "ένα μάθημα και για τους άλλους". Τέλος, ο Λ. Κυρίτσης τόνισε: "Διεκδικούμε έναν δήμο που θα αντιστέκεται στις κυβερνητικές επιλογές, θα διεκδικεί από την κεντρική εξουσία, θα παλεύει για λύσεις στα προβλήματα".

Από την πλευρά του ο Ν. Παπακωνσταντίνου, αφού υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να είναι άξιος συνεχιστής της παράδοσης της παράταξης, κάλεσε το λαό σε μαζική δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή. Τόνισε δε πως πρέπει να λειτουργήσουν οι λαϊκές συνελεύσεις και τα συνοικιακά συμβούλια, να διασωθούν οι ελεύθεροι χώροι, να εξασφαλιστούν χώροι για σχολεία και χώροι άθλησης, να αναβαθμιστεί πολιτιστικά η περιοχή. Επίσης, κάλεσε το μαζικό κίνημα να παλέψει για να μην περάσει ο χώρος του άλσους Γουδίου στον Βαρδινογιάννη, να μην περάσουν οι παιδικοί σταθμοί και ο ηλεκτρονικός τζόγος στους δήμους. Η πρότασή μας, κατέληξε, είναι: "ΟΧΙ σε δήμο φορομπήχτη ή σε δήμο που θα δουλεύει για τους ιδιώτες. ΝΑΙ σε δήμο που θα βρίσκεται δίπλα στο δημότη. Ολοι όσοι ευαισθητοποιούνται και συμμερίζονται το πλαίσιο αρχών της Κίνησής μας έχουν θέση σ' αυτήν".

Παίρνοντας το λόγο η Σάσα Γιαννακοπούλου,γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στη χτεσινή επίσκεψη στο Δήμο Ζωγράφου του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς. "Η αποδοχή της επίσκεψης αυτής δείχνει πως ως δήμος δεν είχαμε το ανάστημα να πούμε ένα "όχι" σ' αυτούς που με τα όπλα θέλουν να επιβάλουν τη "νέα τάξη πραγμάτων". Θέλουμε έναν δήμο περήφανο, υπερασπιστή των λαϊκών πραγμάτων, που θα δρα μαζί με τον πολίτη". Κάλεσε, τέλος, τους δημότες στο "μονόδρομο του αγώνα", λέγοντας χαρακτηριστικά πως "εκεί μπορεί να συναντηθούμε με όλους τους αγωνιστές και να παλέψουμε χέρι χέρι".

Ποιος είναι

Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε το 1955. Είναι νοσοκομειακός γιατρός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων του Ιδρύματος Βρεφονηπιακών Σταθμών Αθήνας και γραμματέας της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Είναι οργανωμένος στην ΚΝΕ από το 1973 και μέλος του ΚΚΕ από το 1975. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου" το 1997, αντικαθιστώντας - μετά το θάνατό της - την αείμνηστη Βάσω Αρμπιλιά.Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ