Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
Απεργιακές κινητοποιήσεις σταθμαρχών

Απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι σταθμάρχες του ΟΣΕ για τη μεθεπόμενη Τρίτη, 10 Μάρτη 1997, αντιδρώντας στα σχέδια περικοπών της διοίκησης, με τη δικαιολογία της περιστολής των δαπανών.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ κήρυξε ομόφωνα τρεις 4ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) εκείνη την ημέρα, καταγγέλλοντας ότι η διοίκηση μεθοδεύει την κατάργηση των κεντρικών σταθμαρχών, την περικοπή βαρδιών, το κλείσιμο σταθμών, γραφείων εμπορευμάτων και εισιτηρίων κλπ. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ενωσης, το οικονομικό όφελος που θα προκύψει απ' αυτές τις περικοπές, είναι από ασήμαντο ως μηδαμινό, ενώ αντίθετα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξηθούν οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια και θα μεγαλώσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Αυτό θα έχει ως επακόλουθο να μειωθεί η επιβατική κίνηση του ΟΣΕ και συνεπώς και τα έσοδα του Οργανισμού, καθώς πολλοί απ' αυτούς που χρησιμοποιούν σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ θα στραφούν σε άλλα μέσα μεταφοράς.

Οι σταθμάρχες, ζητούν από τη διοίκηση του ΟΣΕ να ασχοληθεί επιτέλους ουσιαστικά με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου και να πάψει να παίρνει αυθαίρετες αποφάσεις, που ζημιώνουν και τη χώρα και τους σιδηροδρομικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ