Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
"Στάχτη στα μάτια" των δημοτών

Εφτά χρόνια περίμενε ο δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης και μόνο αφού μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο προχώρησε στην αγορά τεσσάρων καινούργιων απορριμματοφόρων, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι μέσα στο Μάρτη ο δήμος θα προμηθευτεί και άλλα έξι. "Η αγορά των δέκα απορριμματοφόρων διόλου δε θα συμβάλει στη βελτίωση της καθαριότητας της πόλης όσο εξακολουθεί η εξαθλίωση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η σημερινή Δημοτική Αρχή", δήλωσε ο επικεφαλής της Κίνησης"Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας.

Να σημειωθεί ότι η πληρωμή των απορριμματοφόρων δε θα γίνει από τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά από τη ΔΕΠΕΠ. "Στον Πειραϊκό λαό έχουν επιβληθεί τα υψηλότερα ανταποδοτικά τέλη και έχει ήδη πληρώσει για την αγορά όχι δέκα, αλλά πολύ περισσότερων απορριμματοφόρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος το διάστημα 1991 - 1996 έχει εισπράξει από ανταποδοτικά τέλη 21,5 δισ. και έχει δώσει για την καθαριότητα μόνο 16 δισ. Τα υπόλοιπα χρήματα έχουν διατεθεί σε άλλες δαπάνες του Δήμου. Τώρα έρχεται ο δήμαρχος και λέει ότι τα καινούρια αυτοκίνητα θα τα πληρώσει η ΔΕΠΕΠ που ως γνωστόν τα κέρδη της πρέπει να αξιοποιούνται για την καλαισθησία και βελτίωση της πόλης και όχι για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ετσι όμως εκτός των άλλων ο δήμαρχος αφαιρώντας χρήματα από τη ΔΕΠΕΠ την καθιστά προβληματική επιχείρηση", τονίζει ο Π. Σαλπέας.

Ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" σχολιάζοντας εξάλλου τους ισχυρισμούς του Στ. Λογοθέτη ότι η αδυναμία αποκομιδής των απορριμμάτων οφείλεται στο ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στο Σχιστό δε λειτουργεί όλο το 24ωρο και η χωματερή στα Λιόσια είναι μακριά, επισήμανε ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι δήμοι, χωρίς όμως να παρουσιάζουν την άθλια εικόνα του Πειραιά.

Τέλος, σχετικά με την ανακοίνωση του Στ. Λογοθέτη ότι στο προσεχές εικοσαήμερο θα λειτουργήσει στον Πειραιά Κέντρο Ανακύκλωσης παρατήρησε ότι πρόκειται για μία μικρή μονάδα απλής συλλογής χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου που καμία σχέση δεν έχει με την καθαριότητα της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ