Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Να σταματήσει εδώ το κακό

Την αντίθεσή του, στην προετοιμαζόμενη μεταφορά των Διοικητικών Δικαστηρίων, στο οικόπεδο Λαμπρόπουλου 2,8 στρεμμάτων, επί της οδού Λ. Ριανκούρ εκφράζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων και ζητά να αξιοποιηθεί ο χώρος σαν λειτουργικό πράσινο.

Οπως τονίζει με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος, η περιοχή των Ανω Αμπελοκήπων διακρίνεται για την έντονη πυκνοδόμηση, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη μεγάλη έλλειψη ελεύθερων χώρων και δεν αντέχει άλλες υπηρεσίας υπερτοπικής σημασίας.

Ο χώρος του οικοπέδου Λαμπρόπουλου με ΠΔ της 10/12/81 και ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ του Δήμου Αθηναίων είχε χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου, επειδή όμως ο δήμος δεν κατέθεσε τη σχετική αποζημίωση υπέρ των δικαιούχων, ανακλήθηκε αυτοδικαίως η απαλλοτρίωση και οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες προχώρησαν στην έκδοση οικοδομικής άδειας για κατασκευή 5 υπογείων καταστημάτων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος διαμαρτυρήθηκε έντονα στη γενική γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης και ζητά από το δήμο Αθηναίων, τη Νομαρχία Αθηνών και το ΥΠΕΧΩΔΕ να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους. Παράλληλα, συνεχίζει τις προσπάθειες, ώστε οι οικοδομικές εργασίες να σταματήσουν μέχρι το έδαφος και ο χώρος πάνω από το ήδη κατασκευασμένο υπόγειο γκαράζ να αξιοποιηθεί ως λειτουργικό πράσινο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ