Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Η κυβέρνηση δε διαψεύδει το ξεπούλημα

Απέφυγε χτες στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου

Απέφυγε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών, Μ. Λουκάκης,να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα για την τύχη της "Ολυμπιακής", που έθεσε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος,ενώ δε διέψευσε και την πιθανότητα να πωληθεί όλη ή μέρος της σε ξένους και, συγκεκριμένα, στους Γερμανούς.

Ο υφυπουργός στην απάντησή του είπε ότι έχει προκηρυχτεί διαγωνισμός για τη μεταφορά στα Σπάτα του τομέα συντήρησης και εμπορευμάτων και μέσα στο Μάρτη θα εγκατασταθεί ο σύμβουλος διαχείρισης του έργου. Οσον αφορά στο θέμα του ανεφοδιασμού καυσίμων στο νέο αεροδρόμιο, τόνισε ότι η "Ολυμπιακή" συμμετείχε στο σχετικό διαγωνισμό, όπως μετέχει και στις συνεδριάσεις που γίνονται για το θέμα της μετεγκατάστασής της στα Σπάτα. Η κυβέρνηση, είπε, ως μέρος της όλης διαδικασίας μετεγκατάστασης, θα αξιοποιήσει και την αξία των εγκαταστάσεων της ΟΑ στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Για μία ακόμα φορά προσπάθησε να εμφανίσει ως υπεύθυνους της κατάστασης τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι πέρσι πήραν αυξήσεις μέχρι και 30%, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα για την εταιρία. Ανακοίνωσε ότι από την 1.1.1999 θα απελευθερωθούν οι υπηρεσίες "χάλτινγκ" στην αρχή στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου και είπε ότι θα ληφθούν μέτρα, στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στην ΟΑ και τους εργαζόμενους. Καταλήγοντας είπε ότι η εταιρία έχει μία τελευταία ευκαιρία και υπενθύμισε ότι σε δύο μήνες από τώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει μονομερώς τις αποφάσεις της.

"Πιλότο" για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και στις άλλες ΔΕΚΟ, χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της ΟΑ ο Μ. Κωστόπουλος, καταγγέλλοντας ότι ορισμένοι μεθοδεύουν την παράδοσή της στη "Λουφτχάνσα" (τη γερμανική αεροπορική εταιρία). Δεν είναι νοικοκύρεμα αυτό που κάνετε, τόνισε, αλλά αντίθετα είναι πολιτικό σαμποτάζ σε βάρος της "Ολυμπιακής".

Ανατρέποντας τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι, υπογράμμισε ότι οι μόνοι που έχουν πληρώσει τα διάφορα προγράμματα "εξυγίανσης" είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατέβαλαν ήδη 120 δισ. δρχ. Ανακοίνωσε επίσης ότι το 1976 οι εργαζόμενοι ήταν 7.500 με κίνηση 3,5 εκατ. επιβατών και σήμερα με τριπλάσια κίνηση οι εργαζόμενοι είναι 7.200.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ