Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ
Αγώνας για τα δάση

Ανακοίνωση των παραρτημάτων Μαρουσίου - Μελισσίων και Κηφισιάς

Ο αγώνας για να είναι τα δάση ανοιχτά στο λαό και τη νεολαία κινητοποιεί και τα μέλη των παραρτημάτων Μαρουσίου, Μελισσίων και Κηφισιάς της Πανελλήνιας Ενωσης Εθνικής Αντίστασης. Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους στηρίζουν ήδη τον αγώνα που αναπτύσσεται για τη σωτηρία του δάσους Συγγρού και τονίζουν ότι θα στηρίζουν κάθε αγώνα που θα έχει αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν:

Το πρόβλημα που προέκυψε για το δάσος Συγγρού μετά την παρέμβαση του υπουργού Γεωργίας Στέφανου Τζουμάκα, φέρνει στην επιφάνεια τον κίνδυνο που προβάλλει για τους δασικούς πνεύμονες της περιοχής μας.

Η θετική αντίδραση του λαού της πόλης και η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να συνεχιστεί και να εξελιχθεί σε παλλαϊκό ενωτικό αγώνα που να κλείνει την πόρτα στους κερδοσκόπους επενδυτές της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Οι αντιστασιακοί μέσα από τα παραρτήματά μας έχουμε προβάλλει την ανάγκη περιφρούρησης του δασικού πνεύμονα των πόλεών μας από το 1991, και τις προτάσεις μας τις έχουμε υποβάλλει στα δημοτικά συμβούλια. Μεταξύ άλλων ζητούμε να διασωθούν τα δάση Συγγρού, Αμαλείου στο Μαρούσι, και το Πευκοδάσος Μελισσίων, όπως και το δάσος Παπαδημητρίου και Τσαλδάρη και δασικοί χώροι της Κηφισιάς. Οι χώροι αυτοί θα αξιοποιηθούν για την εφαρμογή πολιτιστικών προγραμμάτων για τη νεολαία με εκδηλώσεις όπως: φεστιβάλ νεότητας με αθλητικούς και σκακιστικούς αγώνες - θέατρο - εκθέσεις ζωγραφικής - μορφωτικές διαλέξεις κ. ά. - έκφρασης της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας των ίδιων των νέων, όπου θα μπορούν να πάρουν μέρος και νέοι από άλλες πόλεις.

Για να είναι ανοιχτά τα δάση στο λαό και τη νεολαία. Η αντίδραση που εκφράζεται με αφορμή το δάσος Συγγρού, τέτοια διάσταση πρέπει να πάρει.

Σήμερα συμμετέχουμε στον αγώνα που αναπτύσσεται με αφορμή το δάσος Συγγρού και θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς την παραπάνω κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ