Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυταρχισμός στα σχολεία του Βόλου

Το νέο, καλλιεργούμενο από διευθυντές, κλίμα αυταρχικότητας που βιώνουν οι μαθητές στα σχολεία του Βόλου καταγγέλλει το Συντονιστικό Μαθητικού Αγώνα Βόλου. Κλίμα που έρχεται ως συνέχεια της επιχείρησης τρομοκράτησης στη διάρκεια των καταλήψεων και της εκδικητικής τιμωρίας με την αναπλήρωση μαθημάτων το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, ο γυμνασιάρχης του 1ου Γυμνασίου Βόλου και ο λυκειάρχης του 1ου Γενικού Λυκείου με "απόφασή" τους έκριναν κείμενο - κάλεσμα του Συντονιστικού των μαθητών για τη χτεσινή πορεία ως απαράδεκτο και μη επιτρεπτό και ενώ αυτό είχε τοιχοκολληθεί στα τμήματα και οι μαθητές ενημερώνονταν σχετικά, τα αφισέτα βρέθηκαν στα σκουπίδια...

Οι μαθητές τονίζουν ότι το γεγονός αυτό σκοπό έχει να μείνουν χωρίς ενημέρωση και να μην αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους. Είναι μόνο μία έκφανση από μια σειρά πράξεων και αποφάσεων των συγκεκριμένων διευθυντών που γυρίζουν σε "μαύρα" χρόνια, ενώ τα κρούσματα αυταρχικότητας από μέρους των διευθύνσεων έχουν αυξηθεί από τότε που οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους.

"Τώρα το λόγο έχουν οι γονείς των παιδιών των συγκεκριμένων σχολείων, τους οποίους θέλουμε στο πλάι μας για να δημιουργήσουμε έναν πόλο τόσο ισχυρό, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει μια παιδεία προς όφελός μας", σημειώνει το Συντονιστικό, τονίζοντας συγχρόνως ότι τα σχολεία δεν είναι φυλακές ή στρατόπεδα και ακόμα και αν προσπαθούν να τα μετατρέψουν έτσι κάποιοι, αυτούς θα πρέπει να καταδικάζουν. Και καταλήγει: "Η απάντηση των μαθητών στον τρομοκρατία θα είναι η συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ