Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Στάση εργασίας και συνέλευση σήμερα

Ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ από 12 μ. μέχρι 5 μ.μ.

Για πέντε ώρες θα ακινητοποιηθούν σήμερα τα τρόλεϊ, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 μ.μ., λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων στα ΗΛΠΑΠ. Τη στάση εργασίας κήρυξε η διοίκηση της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ,με κύρια αιτήματα την ορθή εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν υπογράψει, καθώς και την άμεση καταβολή της αμοιβής για την υπερωριακή απασχόληση. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αν και εργάζονται 45 ώρες τη βδομάδα, έναντι των 38 που ορίζουν οι συλλογικές συμβάσεις, η διοίκηση αυθαίρετα θεωρεί ότι εργάζονται σε βάρδιες και τους υποχρεώνει καθημερινά να εργάζονται υπερωριακά, χωρίς, ωστόσο να καταβάλλει την αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση!

Τις ώρες της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση, για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους, ενώ δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, για να υπερασπίσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, που επιχειρεί να σαρώσει η κυβέρνηση μετά την ψήφιση της διάταξης για τις ΔΕΚΟ στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Με χτεσινή της προκλητική ανακοίνωση η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ, εναρμονισμένη με την κυβερνητική γραμμή συκοφάντησης των εργαζομένων, αναφέρει ότι η στάση εργασίας "γίνεται με μοναδικό σκοπό να ταλαιπωρήσει το επιβατικό κοινό, δεδομένου ότι η αντιδικία διοίκησης και εργαζομένων είναι μια κλασική εργασιακή διαφορά, η οποία βρίσκεται στο αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο πρωτοδίκως δικαιώνει τις θέσεις της διοίκησης"! Κατά τη διοίκηση των ΗΛΠΑΠ, μοναδικός σκοπός της στάσης εργασίας είναι η "συντήρηση απεργιακού κλίματος για την ψηφισθείσα τροπολογία". Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται, τέλος, ότι τις ώρες της στάσης εργασίας θα κυκλοφορήσουν λίγα τρόλεϊ, με συχνότητα ανά 40 λεπτά, στις γραμμές 1, 3, 4, 6, 10, 11, 12, 13, 17 και 20.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ