Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Επιστροφή στους δρόμους του αγώνα

"Επιστροφή της Καισαριανής στο δρόμο που είχε χαράξει χρόνια ολόκληρα". Με αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ η συγκέντρωση της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας",με ειδικό θέμα το έντονο κυκλοφοριακό και συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης.

Εκατοντάδες κάτοικοι ήταν εκεί, για να στρατευτούν με την παράταξη και να αγωνιστούν μαζί της. Οπως τότε - υπενθύμισε ο απερχόμενος επικεφαλής και χρόνια δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Μακρής που πήρε το λόγο - όταν 34 χρόνια πίσω ο μαχητής του ΕΑΜ Λεωνίδας Μανωλίδης απευθύνθηκε στο λαό και τον καλούσε με εμπιστοσύνη να αγωνιστεί μαζί του στα δύσκολα χρόνια του παρακράτους... "Αυτή η πορεία είναι αναγνωρισμένη από το λαό", τόνισε ο Π. Μακρής και κάλεσε τους δημότες να αγωνιστούν μαζί με τον σημερινό υποψήφιο δήμαρχο της παράταξης, τον Γιώργο Κατημερτζή,με την εγγύηση ότι θα συνεχίσει την ιστορία και πως η υποβάθμιση, που κάποιοι προσπαθούν για την πόλη του αγώνα και της θυσίας, δε θα γίνει.

Παίρνοντας το λόγο ο νέος επικεφαλής της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας" και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Κατημερτζής,αφού χαιρέτισε τη χτεσινή πανελλαδική απεργία των εργαζομένων, τόνισε ότι κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί το λαό μιας πόλης ή μιας χώρας έχει τις ρίζες του στις πολιτικές επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης. Αν δηλαδή υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα ή εξυπηρετεί την αύξηση των μονοπωλιακών υπερκερδών.

"Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται και η δυσφήμηση των αστικών συγκοινωνιών", επισήμανε και συνέχισε: "Εχουμε υποχρέωση όλοι μας να σκύψουμε σε κάθε τοπικό ή γενικότερο πρόβλημα, προκειμένου να βρούμε τους υπεύθυνους χωρίς να οδηγούμαστε σε διχαστικές τάσεις, πράγμα που θέλουν να καλλιεργήσουν στο λαό οι έχοντες συμφέροντα από την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε"". "Σε μια τέτοια αντιλαϊκή πολιτική έχει ενταχθεί και η σημερινή δημοτική αρχή, δημιουργώντας επιχειρήσεις προσφοράς υπηρεσιών με τη μέθοδο της ανταποδοτικότητας", κατέληξε ο Γ. Κατημερτζής.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε ο Χρ. Σταμούλος, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΑ, ο οποίος τόνισε: "Η κυβέρνηση δε θέλει καμιά δημόσια υπηρεσία για τον άνθρωπο, αλλά θέλει να τις προσφέρει λάφυρο στους λίγους και τους εκλεκτούς της. Τα προβλήματα αυτά, επισήμανε, θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο, γιατί θέλει να δώσει τις αστικές συγκοινωνίες στους ιδιώτες". Κάλεσε, τέλος, το λαό να σχηματίσει ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ