Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην τύχη τους τα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη και Μ. Κωστόπουλου προς τον υπουργό Παιδείας

Απαντήσεις για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί επί σειρά ετών στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) ζητούν από τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Μ. Κωστόπουλος.

Περιγράφοντας την κατάσταση, οι βουλευτές τονίζουν ότι "το αρχειακό υλικό είναι "στοιβαγμένο" σε άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, χωρίς δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε αυτό (δυσχεραίνοντας έτσι την επιστημονική έρευνα) ουσιαστικά αφύλακτο (υπάρχουν καταγγελίες ότι "λανθάνουν" δεκάδες φάκελοι) και με τραγικές ελλείψεις προστασίας (λ.χ. οι πυροσβεστήρες δε λειτουργούν, με κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής των πολύτιμων αρχείων σε περίπτωση πυρκαγιάς). Επιπλέον είναι ανεπαρκέστατο το προσωπικό της υπηρεσίας αυτής, η οποία "λειτουργεί" από μόνη της, αφού οι δύο ειδικοί αρχειονόμοι που τη διηύθυναν έχουν παραιτηθεί...".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τον υπουργό Παιδείας να δηλώσει ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε τα Γενικά Αρχεία του Κράτους να στεγαστούν μόνιμα σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με τον αναγκαίο εξοπλισμό και με το απαραίτητο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ