Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επιχείρηση - "σκούπα" κατά αλλοδαπών

Ερωτηματικά γεννά ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που συλλαμβάνονται και επαναπροωθούνται αυτή την περίοδο, την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης της Κάρτας Εργασίας και ενώ είναι ήδη γνωστό ότι πολλοί από αυτούς δυσκολεύονται να βεβαιώσουν με έγγραφα την παραμονή τους στη χώρα μας, αν και δουλεύουν στον τόπο μας εδώ και πολλούς μήνες.

Συνολικά μέσα σε 18 μέρες, από τις 21 Μάρτη μέχρι τις 8 Απρίλη, στο νομό Θεσσαλονίκης ελέγχθηκαν 6.509 άτομα, από τους οποίους προσήχθησαν 2.653. Από αυτούς οι 1.556 ήταν Αλβανοί υπήκοοι οι οποία θα επαναπροωθηθούν στη χώρα τους και 246 λοιποί αλλοδαποί.

Χτες, στο πλαίσιο επιχείρησης εφόδου της Ασφάλειας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, κοντά στον καταυλισμό των τσιγγάνων συνελήφθησαν 133 άτομα, ανάμεσά τους 13 φυγόποινοι τσιγγάνοι και 100 λαθρομετανάστες για... επαναπροώθηση (99 Αλβανοί και 1 Ουκρανός).

Στα πλαίσια της ίδιας επιχείρησης στον καταυλισμό του Εύοσμου πιάστηκαν 16 Αλβανοί, 4 Ελληνες τσιγγάνοι και ένας Ιταλός γιατί, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 76 κιλά χασίς σε φούντα, 1.350.000 δρχ. που θεωρούνται προϊόν εμπορίας ναρκωτικών, δύο αυτόματα "Καλάσνικοφ" με γεμιστήρες και 124 φυσίγγια, ένα δίκαννο κυνηγετικό με 55 φυσίγγια, μια χειροβομβίδα ρώσικης προέλευσης χωρίς πυροκροτητή και ένα στιλέτο.

Στο μεταξύ, ανεξάρτητα από τους ελέγχους "για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας", όπως χαρακτηρίζονται από την Αστυνομία, στις 8 του μήνα βεβαιώθηκαν 295 παραβάσεις που αφορούν παράνομη λειτουργία καταστημάτων, παραβάσεις αγορανομικού κώδικα, κώδικα οδικής κυκλοφορίας, διατάραξη κοινής ησυχίας, για στέρηση βιβλιαρίων υγείας, παράνομες οικοδομικές εργασίες κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ