Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΤΖΑΝΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Νέα σελίδα στο ίδιο αντιδραστικό βιβλίο

- Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση από την παρουσίαση των θέσεων του υποψήφιου δήμαρχου Χρ. Φωτίου που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά;

- Κατ' αρχήν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία από τα ίδια. Ο κ. Φωτίου χρησιμοποιεί σαν κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα: "Για τον Πειραιά γυρίζουμε σελίδα". Αυτό που δε λέει, είναι ότι πρόκειται για νέα σελίδα στο ίδιο βιβλίο της σημερινής γενικής αντιδραστικής πολιτικής. Της μετατροπής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μακρύ χέρι του κράτους στην τσέπη των δημοτών. Νέα σελίδα στο βιβλίο που λέει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Στο βιβλίο της κατάργησης του κοινωνικού κράτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Φωτίου δε λέει τίποτα για το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα του Πειραιά που είναι η ανεργία και το κυριότερο δε λέει κουβέντα για την πολιτική που την προκαλεί.

- Μήπως είστε υπερβολικός; Ο κ. Φωτίου υποστηρίζει ότι ο Δήμος Πειραιά μπορεί και πρέπει να συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας κοινωνικής και οικολογικής χρησιμότητας.

- Μα αυτό ακριβώς είναι η επιβεβαίωση όσων είπα παραπάνω. Αυτό που υποστηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτε άλλο από την υλοποίηση των περίφημων Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης. Δεν ενδιαφέρεται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας που θα προέρχονται από την ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας, αλλά απλά για το μοίρασμα της ανεργίας μεταξύ των ανέργων και μάλιστα με εργασιακές σχέσεις πίσω κι απ' αυτές της εποχής του Σικάγου. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναφερόμενος στη βιομηχανική ζώνη του Αγ. Διονυσίου αποδέχεται το μαρασμό της και ζητά τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της με τη μετατροπή της σε "όαση πολιτισμού, αναψυχής, περιπάτου και ιστορικής μνήμης". Αυτό που προτείνει είναι να μπορούν οι άνεργοι να κάνουν τη βόλτα τους στον χώρο που κάποτε βρίσκονταν εργοστάσια.

- Ο κ. Φωτίου υποστηρίζει ότι ο δήμος θα δημιουργήσει πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης και κάθε δημοτικό διαμέρισμα θα έχει το δικό του κέντρο πρόληψης και ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών.

- Είναι και αυτός ένας από τους βασικούς λόγους να μην ψηφιστεί ο κ. Φωτίου από τους γονείς. Δηλαδή όλους τους Πειραιώτες. Πριν επτά δεκαετίες τα προγράμματα μεθαδόνης θα τα λέγανε προγράμματα ηρωίνης που θα απάλλασσαν τους ναρκομανείς από τη μορφίνη. Δυστυχώς το μακρύ χέρι της κυβερνητικής και ευρωπαϊκής τάχα πολιτισμένης πολιτικής, εκφράζεται με τον κ. Φωτίου και στο σημείο αυτό.

- Πιστεύετε τελικά ότι ο κ. Φωτίου έχει ουσιαστικές διαφορές από τον νυν δήμαρχο Στ. Λογοθέτη;

- Η μόνη διαφορά που έχουν είναι ότι τον Στ. Λογοθέτη τον υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ το 1984 και τον κ. Φωτίου τον υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ το 1998.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ