Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Δεν μπορείς να 'σαι ταυτόχρονα με τον εργάτη και τον Βαρδινογιάννη

Σε αγωνιστική κινητοποίηση για τη διεκδίκηση των αναγκαίων λύσεων κάλεσε τους κατοίκους της Κυψέλης ο υποψήφιος Δήμαρχος, Λεων. Αυδής.

"To πιο μικρό τοπικό ζήτημα συνδέεται με την κεντρική πολιτική και στις επερχόμενες εκλογές κρίνεται ακριβώς αυτό: κατά πόσον θα συμβιβαστούμε μ' αυτή την πολιτική και θα αποδεχτούμε τις συνέπειες της ή θα προχωρήσουμε αντίθετα σε αγωνιστική κινητοποίηση για τη διεκδίκηση των αναγκαίων λύσεων", υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Λεων. Αυδής,μιλώντας στους κατοίκους και τους εκπροσώπους μαζικών φορέων της Κυψέλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διαμερισματικής επιτροπής στήριξης της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα".

Σ' ένα ακροατήριο που δεν είχε απλώς ερωτήματα αλλά και θέσεις απέναντι στα γενικότερα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα αλλά και τα τοπικά ζητήματα της συνοικίας, ο Λ. Αυδής υπενθύμισε ότι αυτή τη φορά ακόμα περισσότερο από άλλες στο παρελθόν, "βρίσκεται στο επίκεντρο ένα καθαρά πολιτικό θέμα. Το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο σύνολο του ΠΑΣΟΚ στο Ναύπλιο όταν είπε ότι από τις εκλογές θα πρέπει να προκύψει η επιδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής. Θα συμφωνήσουμε με το χαρακτήρα αυτό των εκλογών, συνέχισε ο Λ. Αυδής, με τη διαφορά ότι εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να προκύψειαποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής".

Σ' αυτό το σημείο ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας διευκρίνισε ότι η αποδοκιμασία αυτή δε θα προέλθει μόνο αν αποδοκιμαστεί ο κατά τόπους κυβερνητικός υποψήφιος. Χρειάζεται να αποδοκιμαστούν, τόνισε, οι υποψήφιοι εκφραστές της κυρίαρχης άποψης και όσοι ακόμα εμφανίζονται περιστασιακά ως αρνητές της, προκειμένου να απορροφήσουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου και μετά να την επιστρέψουν άμεσα ή έμμεσα σ' εκείνους που καταγγέλλουν.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στις περιπτώσεις του Δ. Αβραμόπουλου και τηςΜ. Δαμανάκη,που, όπως είπε, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ποιος δεν είναι πιστός εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής καθώς και οι δύο την έχουν ή υπόσχονται να την ακολουθήσουν κατά γράμμα.

Από την άλλη μεριά απολίτικες διακηρύξεις και εκφράσεις δεν αποτελούν παρά "μασκαρέματα" της ουσίας. "Δεν είμαστε εκπρόσωποι όλων γενικά των Αθηναίων, υπογράμμισε ο Λ. Αυδής, και όποιος το υποστηρίζει δε λέει την αλήθεια. Δεν είμαστε, δε γίνεται, διαιτητές υπεράνω της κοινωνίας. Οι αντιπαραθέσεις που εκδηλώνονται στο πλαίσιο της μας ορίζουν. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι είμαστε με τον εργάτη, τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας δε γίνεται να είμαστε και με τον Βαρδινογιάννη και τους υπόλοιπους. Και δεν μπορώ παρά να καταγγείλω τουλάχιστον ως υπόπτους όσους κάνουν πως αγνοούν αυτή την πραγματικότητα".

Η συζήτηση και τα παραδείγματα που ακολούθησαν τόσο από την πλευρά του Λ. Αυδή όσο και των πολλών φίλων της Αγωνιστικής Συνεργασίας που μαζεύτηκαν στην Κυψέλη ανέδειξαν αυτά τα στοιχεία. Από τις εξελίξεις στις ΔΕΚΟ, ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πράσινο το συμπέρασμα δε θα μπορούσε παρά να είναι πολιτικό και να αφορά τη μετατροπή της χώρας και κατ' αναλογία της Αθήνας σε χώρο παροχής υπηρεσιών, σε πόλη ορμητήριο για τις δουλειές του μεγάλου κεφαλαίου, ειδικά του χρηματοπιστωτικού στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

Χρειάζονται πολλοί, όσο περισσότεροι γίνεται για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και η πρόσκληση - πρόκληση που απηύθυναν τα μέλη και οι φίλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας ήταν ακριβώς να φτάσει αυτό το μήνυμα, κατ' αρχήν σε όλους όσους θα αντιμετωπίσουν πρώτοι και πιο έντονα τις συνέπειες αυτών των σχεδίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ