Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΛΙΟΝ
Ωρα για ρήξη

Ο Νίκος Τριανταφύλλου υποψήφιος δήμαρχος

Με το σύνθημα "Ρήξη με το κατεστημένο. Ο δημότης τώρα στο προσκήνιο",η γραμματεία της "Δημοκρατικής Ενότητας Ιλίου" (ΔΕΙ) έθεσε τον Νίκο Τριανταφύλλου επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Την Τετάρτη το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου και σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, ο Γιώργος Σταματόπουλος δημοτικός σύμβουλος Ιλίου και μέλος της γραμματείας της Κίνησης παρουσίασε την πρόταση της γραμματείας για τον επικεφαλής της ΔΕΙ. "Η ανάγκη για την εκλογή, αγωνιστή δημάρχου στην περιοχή είναι μεγάλη", επισήμανε ο Γ. Σταματόπουλος.

Παρουσιάζοντας το σχεδιασμό του προγράμματος δράσης και κάνοντας τον απολογισμό της προηγούμενης δράσης της Κίνησης, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Τριανταφύλλου υπογράμμισε ότι οι δημοτικές εκλογές, που θα γίνουν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού θα είναι καθοριστικές για το χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από δω και πέρα. "Γινόμαστε μάρτυρες της μετατροπής της ΤΑ σε μηχανισμό της κυβέρνησης, καθώς οι δήμοι και οι κοινότητες καλούνται να υποκύψουν σε μια σειρά "εκσυγχρονιστικά" μέτρα της κυβέρνησης", τόνισε ο Ν. Τριανταφύλλου και συνέχισε: "Οι παιδικοί σταθμοί μεταφέρονται στην ΤΑ, για να είναι ανταποδοτικοί, ενώ τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που προωθούνται από τους δήμους σαν σκοπό έχουν την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και τη μερική απασχόληση. Την ίδια στιγμή, η ανεργία στην περιοχή μας "αγγίζει" το 15%".

Επίσης, ο επικεφαλής της ΔΕΙ κατήγγειλε τη στάση της σημερινής δημοτικής αρχής του Ιλίου, όσον αφορά τη διαχείριση κοινόχρηστων χώρων. "Οι πράξεις της δημοτικής αρχής μάς δίνουν το δικαίωμα να πούμε, ότι στην περιοχή μας ο δήμος χρησιμοποιείται σαν όχημα του ιδιωτικού κεφαλαίου, για την εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων της περιοχής", σημείωσε ο Ν. Τριανταφύλλου.

Καταλήγοντας ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε τους δημότες στο πλευρό της Δημοκρατικής Ενότητας τονίζοντας: "Τώρα η ρήξη με το κατεστημένο είναι περισσότερο αναγκαία. Ο δημότης καλείται να αλλάξει τα πράγματα, να δημιουργήσει κοινό μέτωπο αγώνα με όλους τους εργαζόμενους, ώστε να αντισταθεί στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ