Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Με στόχο να φτάσει παντού η Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου

Μεγάλο άνοιγμα στη Θεσσαλονίκη και στην Πελοπόννησο

Σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια εργατικών και λαϊκών οικογενειών, στις πόλεις και τα χωριά όλης της Ελλάδας, έφτασε την Κυριακή ο «Ριζοσπάστης», με ειδικό ένθετο την Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος. Η πλατιά εξόρμηση συνεχίστηκε και χτες Δευτέρα σε χώρους δουλειάς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε χώρους μόρφωσης. Σε εργοστάσια, γιαπιά, σε γραφεία, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε σχολές και σχολεία, κλπ.

Στη Θεσσαλονίκη

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Θεσσαλονίκης, όπως και όλης της Ελλάδας, συνέχισαν με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα τη δουλειά που ξεκίνησαν προσυνεδριακά, συζητώντας με χιλιάδες ανθρώπους τις Θέσεις για το Συνέδριο. Τώρα με την Πολιτική Απόφαση στο χέρι, πολύτιμο εργαλείο στην πορεία αντεπίθεσης για το σοσιαλιστικό κομμουνιστικό μέλλον, ξαναχτύπησαν τις πόρτες των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

Συνολικά, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ είχε θέσει μεγαλύτερους στόχους από την αντίστοιχη προσυνεδριακή εξόρμηση. Και αποδείχτηκε από τη δουλειά των Οργανώσεων πως τα πλάνα που τέθηκαν ανταποκρίνονταν στις δυνατότητες που υπάρχουν. Οι γεωγραφικές Οργανώσεις, όπως π.χ. της Δυτικής Υπαίθρου, της Δυτικής και Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, δηλαδή στις εργατοσυνοικίες, έπιασαν τους αισιόδοξους στόχους που είχαν βάλει. Αντίστοιχη είναι η εικόνα που υπάρχει και από τις κλαδικές Οργανώσεις, όπως π.χ. της Υγείας, του Εμπορίου, των Κατασκευών, των ΔΕΚΟ - Τραπεζών, κ.ά. Αλλά και της νεολαίας που μαζικά εξόρμησε με τον «Ρ» στα πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ και τα στέκια όπου συναντώνται οι νέοι.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες μίλησαν με τους εργάτες και τους υπάλληλους, συζήτησαν την προοπτική που χαράζει το ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, σε όφελος της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Και κάλεσαν σε συστράτευση όλους όσοι προβληματίζονται, αντιστέκονται, αναζητούν διέξοδο. Να ενεργοποιηθούν και να δράσουν μαζί με τους κομμουνιστές για την υλοποίηση αυτού του στόχου, την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη, που αποτελεί τη μόνη ελπιδοφόρα διέξοδο.

Η εξόρμηση συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες, με στόχο η Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, να φτάσει σε όσο το δυνατό περισσότερους εργάτες και εργάτριες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, αγρότες, νέους της πόλης και της υπαίθρου.

Το κλίμα που κυριαρχούσε και κυριαρχεί στις Οργανώσεις περιέγραψε στον «Ρ» ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου Περιοχής της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Οπως είπε, «η ΚΟΘ την επομένη της ολοκλήρωσης των εργασιών του 18ου Συνεδρίου μπήκε στη διαδικασία της Οργάνωσης της επόμενης μεγάλης μάχης που είχε μπροστά της, δηλαδή για την επιτυχία της εξόρμησης του Κυριακάτικου "Ρ" με την Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου. Ο στόχος που έβαλε ήταν να ξεπεράσει το αντίστοιχο πλάνο στην εξόρμηση με τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο. Να φτάσουμε, δηλαδή, όσο γίνεται πιο πλατιά στον κόσμο με τις αποφάσεις του Συνεδρίου που αποτελούν εφαλτήριο για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημά του για ισχυρό ΚΚΕ - Αντεπίθεση. Πέρα από το πρώτιστο καθήκον για τους κομμουνιστές, δηλαδή τη μελέτη και αφομοίωση των ντοκουμέντων, μπαίνει μπροστά μας το καθήκον για την πλατιά διάδοση αυτών στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα και η ακατάπαυστη δράση για την υλοποίησή τους. Η επιτακτική ανάγκη για ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Ετσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που ξεσπάει και στη χώρα μας και των συνεπειών της, που θα φορτώσουν στο λαό οι δυνάμεις του κεφαλαίου, και ήδη εκφράζονται σε μια σειρά κλάδους. Εξελίξεις που επιβεβαιώνουν τις θέσεις που πολύ έγκαιρα και χρόνια τώρα έχει θέσει το Κόμμα μας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την αναγκαιότητα και δυνατότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού ως της μόνης ρεαλιστικής και αποτελεσματικής απάντησης στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού».

Στην Πελοπόννησο

Ενα ακόμα πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή οι ΚΟ Πελοποννήσου Κεφαλονιάς Ζακύνθου του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ με τον «Ριζοσπάστη», ο οποίος φιλοξενεί την Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου.

Από την Κυριακή, μέχρι και σήμερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος διακίνησαν 7.000 φύλλα «Ρ». Την «τιμητική» τους είχαν οι χώροι δουλειάς, οι σχολές και τα στέκια της νεολαίας, οι εργατογειτονιές και τα χωριά.

Οπως σημειώνει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής «ήταν μια πρώτη προσπάθεια της ΚΟ και των Οργάνων της να φτάσουμε στον κόσμο που είχαμε απευθυνθεί με τις Θέσεις της ΚΕ. Το αποτέλεσμα είναι θετικό καθώς το μήνυμα του Συνεδρίου για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα του Κόμματος και στην Περιοχή μας έφτασε και σε πολλές λαϊκές οικογένειες και νέους της Πελοποννήσου. Η εξόρμηση αξιοποιήθηκε, επίσης, για τις μεγάλες μάχες που δίνει το Κόμμα αυτήν την περίοδο (εργατικό κίνημα, πανεπιστήμια κλπ.). Παρ' όλα αυτά, η ΚΟ δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη και συζητά τα συμπεράσματα της εξόρμησης, με σκοπό, στις 22 Μάρτη, που θα γίνει Πανεξόρμηση με την Απόφαση για το Σοσιαλισμό, να προσεγγιστεί και να ξεπεραστεί το αποτέλεσμα των Θέσεων. Για το σκοπό αυτό, η ΚΟ μελετά τα συμπεράσματα των Οργάνων από τις εξορμήσεις του Οκτώβρη, τις αποφάσεις των Συνδιασκέψεων και την Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου. Η ΕΠ οργανώνει τη μάχη με τη σκέψη ότι τα ντοκουμέντα μας, μαζί με την κατακτημένη πείρα μας, αποτελούν το εφαλτήριο για την επιτυχία των στόχων που έχουμε θέσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στη μάχη της πλατιάς διακίνησης! (2021-07-16 00:00:00.0)
Παγκινητοποίηση σήμερα με το κουπόνι και τον «Ριζοσπάστη» (2008-11-30 00:00:00.0)
Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης (2005-01-06 00:00:00.0)
Συνδυασμένη δουλιά για την επιτυχία όλων των στόχων του Συνεδρίου (2000-10-08 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα στο λαό της περιοχής (2000-10-06 00:00:00.0)
Επόμενος σταθμός η Αθήνα (1996-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ