Κυριακή 8 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνδυασμένη δουλιά για την επιτυχία όλων των στόχων του Συνεδρίου

Ιδιαίτερη προσπάθεια για την ανάπτυξη των αγώνων και την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης

Με δοσμένη τη μεγάλη σημασία του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, έχουν μπει ήδη «στα γεμάτα», στις προσυνεδριακές διαδικασίες, γνωρίζοντας πως από τη δική τους δουλιά, τώρα, θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό και η επιτυχία του Συνεδρίου. Ετσι, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης σχετικά με τη δουλιά που απαιτείται, ώστε οι θέσεις του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο να φθάσουν πλατιά στο λαό, οργανώνουν ανάλογα τη δράση τους. Σκοπός μιας πολύμορφης δραστηριότητας που αναπτύσσεται είναι να συζητηθούν και να γίνουν «κτήμα» από τους ίδιους τους εργαζόμενους σ' όλη τη χώρα, από την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά την προοδευτική διανόηση, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, οι θέσεις για το Συνέδριο, οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης, η μαχητική οργανωμένη λαϊκή πλειοψηφία για τη λαϊκή εξουσία. Η οργάνωση συζητήσεων με βάση τις θέσεις, ενός γόνιμου διαλόγου με τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, «πατά» και την εμπειρία που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια από τους λαϊκούς αγώνες.

Ηδη, οι θέσεις της ΚΕ συζητιούνται στις κομματικές οργανώσεις με στόχο την καλύτερη κατανόηση και αφομοίωσή τους, ώστε να καταχτιέται η ικανότητα εκλαΐκευσής τους, αλλά και συμβολή με σκέψεις, προτάσεις, γνώμες στην τελική επεξεργασία των αποφάσεων του Συνεδρίου. Ο στόχος είναι, από τη δουλιά αυτή, να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συλλογική συνεισφορά στην τελική διαμόρφωση των θέσεων, ώστε μέσα από το Συνέδριό του το ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά. Και με τις αποφάσεις που θα ληφθούν να προωθηθεί πιο αποφασιστικά στο λαό η πολιτική πρόταση του Κόμματος για τη συγκρότηση του Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης, το Λαϊκό Μέτωπο.

Σε συνδυασμό με τις προσυνεδριακές διαδικασίες, καθώς οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ αφορούν πρώτα απ' όλα τις λαϊκές δυνάμεις του τόπου, οργανώνεται και η ανοιχτή συζήτησή τους με τους συνεργαζόμενους, γενικότερα με τους εργαζόμενους, με ανοιχτές συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις και συσκέψεις. Ολη η αυτή η δουλιά, βεβαίως, συνδυάζεται με την καθημερινή δουλιά των κομμουνιστών στα ανοιχτά αγωνιστικά μέτωπα των εργαζομένων και τις προσπάθειες για την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του λαού.

Ταυτόχρονα, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, οι νεολαίοι της ΚΝΕ εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης για το 16ο Συνέδριο. Κι αυτό καθώς κατανοείται ότι η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης θα δυναμώσει την προσπάθεια του ΚΚΕ για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την υλοποίηση, τελικά, της πολιτικής του Κόμματος, την προώθηση του Λαϊκού Μετώπου.

Με αισιοδοξία στην πολύπλευρη δράση

Σχετικά με τις προσυνεδριακές διαδικασίες, την όλη προετοιμασία του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και το κλίμα που επικρατεί στους κομμουνιστές, μιλήσαμε με την Λουίζα Ράζου, γραμματέα της ΕΠ Ανατ. Πελοποννήσου, η οποία -ανάμεσα σ' άλλα- θα μας πει:

Ολες οι Κομματικές Οργανώσεις μας στην Ανατ. Πελοπόννησο συζητάνε τις θέσεις μέσα σε κλίμα αγωνιστικής εγρήγορσης, σε συνδυασμό με τη δουλιά που γίνεται για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Αργος κλπ. Δουλεύοντας δραστήρια για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, ανέργων, της νεολαίας στις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Βέβαια, προσθέτει, η δουλιά μας είναι δύσκολη αφού θα πρέπει να αναμετρηθούμε, και στην περιοχή μας, όπως και σε άλλες περιοχές, με τους αρνητικούς συσχετισμούς στο εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα. Ετσι, οι κομμουνιστές μπαίνουν μπροστά μέσα από τα Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Συντονιστικές Επιτροπές, ώστε να οργανώσουν με επιτυχία τον αγώνα. Για να μπορέσει να εκφραστεί η έκδηλη λαϊκή αγανάκτηση που διογκώνεται κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι αισιόδοξα. Η συμπαράταξη των οικοδομικών σωματείων της Αρκαδίας γύρω από το πλαίσιο και τους στόχους πάλης του ΠΑΜΕ, δείχνει ότι υπάρχουν δυνατότητες συσπείρωσης σε ταξική κατεύθυνση. Είναι σίγουρο ότι η γενίκευση της πείρας της Κομματικής Οργάνωσης σε όλα τα βασικά μέτωπα πάλης, θα επιβεβαιώσει ότι αν δουλεύουμε με αυταπάρνηση, συνέχεια και επάρκεια στην εργατική τάξη, τη νεολαία μπορούμε να κερδίσουμε εκατοντάδες νέους μαχητές στην υπόθεση της Οικοδόμησης του ΑΑΔΜ που θα ανοίξει τον άλλο δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.

Ενόψει του 16ου Συνεδρίου μας, δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καμιά επανάπαυση. Τα κομματικά μέλη και στελέχη μας είναι αποφασισμένα να αναμετρηθούν με όσες υποκειμενικές αδυναμίες μας δυσκόλευαν μέχρι σήμερα. Το στοίχημα αυτό, εκτός των άλλων, καταγράφηκε και με τη διαμόρφωση δύο πολύ σημαντικών στόχων στις ΚΟΒ και την ΚΟ Ανατ. Πελοποννήσου μπροστά στο 16ο Συνέδριο:

- Την ενίσχυση των γραμμών του Κόμματος και της ΚΝΕ.

- Την επιτυχία στην κάλυψη των πλάνων της Οικονομικής Εξόρμησης από τις Κομματικές Οργανώσεις.

Πρόκειται για δύο στόχους που μπαίνουν μπροστά στο Συνέδριό μας και πατάνε στις υπαρκτές δυνατότητες που θα επιβεβαιώσουν και την ενίσχυση των δεσμών των μελών μας με τον περίγυρό τους, τους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, εξηγεί η Λ. Ράζου. Και έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, προσθέτει, σε μια περίοδο που η νεοφιλελεύθερη πολιτική σαρώνει τα λαϊκά δικαιώματα και εισοδήματα, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, αλλά και απλοί άνθρωποι του μόχθου και της δουλιάς να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ. Να συμβάλλουν να γίνει ισχυρό στη διαπάλη με την αστική ιδεολογία και τους μηχανισμούς της.

Με τις θέσεις του ΚΚΕ και με το κουπόνι στο χέρι, λοιπόν, επιδιώκουμε να φθάσουμε πλατιά στους εργαζόμενους. Θέλουμε να κουβεντιάσουμε εξαντλητικά, χωρίς προκαταλήψεις και σε βάθος, πώς και με ποιους θα διαμορφώσουμε τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία που θα συγκροτήσει το Λαϊκό Μέτωπο πάλης που προτείνει το Κόμμα μας. Μέτωπο για την ανατροπή, τελικά, της εξουσίας των μονοπωλίων προς όφελος της λαϊκής Εξουσίας. Και μέσα από το Συνέδριό μας, με τη δουλιά μας για την πλήρη επιτυχία του, επιδιώκουμε να προβάλουμε το Πρόγραμμα του Κόμματος, τις σοσιαλιστικές αξίες και τα ιδανικά μας. Να αναδειχτούν οι κομμουνιστές σε λαϊκούς αγωνιστές, που με το παράδειγμά τους θα εμπνέουν νέους μαχητές που θα ενταχθούν στις γραμμές του Κόμματος και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ