Κυριακή 8 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Σχετικά με μερικά επείγοντα αθλητικά ζητήματα

Α. Θέλω να σας εκθέσω μερικές σκέψεις μου και παρακαλώ και άλλους να συμμετάσχουν με προτάσεις γι' αυτό το θέμα.

1. Από το 1995 διδάσκεται από διορισμένους γυμναστές η φυσική αγωγή στα πάνω από 4θέσια Δημοτικά Σχολεία, δύο ώρες τη βδομάδα, ενώ χρόνια τώρα μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες έδειξαν τα πολλαπλά οφέλη από το να διδάσκεται η φυσική αγωγή μία ώρα κάθε μέρα. Στην Α΄ και Β΄ Δημοτικού και στα Νηπιαγωγεία δε διδάσκεται η φυσική αγωγή. Η κυβέρνηση, πχ στο αίτημα για διορισμό γυμναστών στα Νηπιαγωγεία, απαντά με το δεν υπάρχουν λεφτά. Η υλικοτεχνική υποδομή είναι στο μείον 20.2. Αν δεν έχεις χρήματα δεν μπορείς να πας στο γυμναστήριο να αθληθείς. Εχουμε όχι δωρεάν μαζικό αθλητισμό, όπως πχ στις ΗΠΑ. 3. Οποιος παρακολουθεί στοιχειωδώς το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" βλέπει πώς ακονίζουν οι κεφαλαιοκράτες τα πιρούνια τους για τα ολυμπιακά έργα. 4. Τι είναι σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες; Είναι εμπόριο, ντόπινγκ και συνεχώς βιασμός των ολυμπιακών ιδανικών. Και ας λέει ο μέγας πλασιέ των πολυεθνικών, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, τα περί "ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΑΜΙΛΛΑΣ" και "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ".

Για τους παραπάνω λόγους (και όχι μόνο) τι δουλιά είχε η ΚΕ του ΚΚΕ να ταχθεί υπέρ της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Ελλάδα. Η ΠΡΟΤΑΣΗ μου είναι να αλλάξει η ΚΕ αυτή τη θέση της και να ταχθεί κατά της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Ελλάδα, με αγώνα ακόμα και να ακυρωθεί η ανάληψη των ολυμπιακών αγώνων του 2004 από την Ελλάδα. Ποτέ δεν είναι αργά. Ας δώσουν πρώτα οι κυβερνήσεις της Ελλάδας το 10% του Κρατικού Προϋπολογισμού για τον αθλητισμό (όπως γινόταν στη Σοβιετική Ενωση) για 60 χρόνια να δημιουργήσουμε την κατάλληλη υποδοχή στο σχολικό, μαζικό, σωματειακό αθλητισμό και μετά ας αναλάβουμε ανάληψη Αλυμπιακών Αγώνων.

Β. Στο αίτημα να δοθούν στο λαό οι αθλητικές εγκαταστάσεις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έχω να πω το εξής: με τα λεφτά που δίνεις για να κατασκευάσεις ένα κλειστό γυμναστήριο ολυμπιακών διαστάσεων, κατασκευάζεις εκατοντάδες κλειστές αθλητικές αίθουσες για αθλοπαιδιές, ενόργανη γυμναστική, πάλη κ.ά. στα σχολεία ή για ένα κλειστό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων φτιάχνεις εκατοντάδες 25άρες ανοιχτές πισίνες για μαζική άθληση. Αρα, πού οδηγούμαστε; Μα, στην προηγούμενη πρότασή μου;

Γ. Το ΚΚΕ είναι υπέρ της ισόρροπης ανάπτυξης και των τριών πτυχών της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού και της σχολικής φυσικής αγωγής και του μαζικού αθλητισμού και του σωματειακού αθλητισμού. Στις θέσεις της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο δεν υπάρχει για τα παραπάνω καμιά, δυστυχώς, αναφορά.

Δ. Επίσης, η αθλητική σελίδα του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" δεν έχει καμιά διαφορά με τις αθλητικές σελίδες των αστικών εφημερίδων και καμιά σχέση με την αθλητική σελίδα του "ΟΔΗΓΗΤΗ". Ασχολείται, δυστυχώς, μόνο με τον πρωταθλητισμό και με καμιά κριτική για τον επαγγελματισμό σ' αυτόν. Οι κομμουνιστές είναι κατά της εμπορευματοποίησης στον αθλητισμό και κατά συνέπεια κατά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ. και μόνο υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ακόμα, στην αθλητική σελίδα του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" δεν υπάρχουν ρεπορτάζ, οδοιπορικά για την κατάσταση της σχολικής φυσικής αγωγής, του μαζικού αθλητισμού και του σωματειακού αθλητισμού στη χώρα μας.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥ
Πάμφυλλα Μυτιλήνης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ