Κυριακή 8 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΩΛΗΣ
Αγώνας κόντρα στους «διαλόγους»

Διεύρυνση του μετώπου αντίστασης και συνεχείς αγώνες, είναι τα ζητήματα στα οποία δίνει βάρος ο Α. Τσώλης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, στη δήλωσή του στην εφημερίδα μας:

«Μπροστά στην απεργία στις 10 Οκτώβρη, στους εργαζόμενους και τα ταξικά συνδικάτα μπαίνει επιτακτικά το χρέος να αγωνιστούν, ώστε η συμμετοχή να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Επειδή τα ζητήματα που η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τους μεγαλοεργοδότες, επιχειρεί να "ρυθμίσει" είναι πολύ μεγάλα και σοβαρά, μια πετυχημένη απεργία, αλλά και οι απεργιακές συγκεντρώσεις θ' αφαιρέσουν το άλλοθι από τη συμβιβασμένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να σταματήσει τους αγώνες, γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή.

Είναι γνωστό πως οι "υπηρέτες της κυβέρνησης και των εργοδοτών" σύρθηκαν στην απόφαση για απεργία και επιχειρούν να παρουσιάσουν αγωνιστικό προσωπείο ενόψει του εκλογικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ (Μάρτης 2001). Αφού επιχείρησαν να νεκραναστήσουν τον... κοινωνικό διάλογο με διάφορα τερτίπια διμερών επαφών και διαλόγων συμφωνίας (!!!) με τον ΣΕΒ και με σκηνοθετημένες αγωνιστικές εκρήξεις, τώρα θα θελήσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις, ισχυριζόμενοι πως επιτέλεσαν το χρέος τους...

Οι κυβερνητικές δηλώσεις ότι οι αποφάσεις έχουν παρθεί και ότι θα νομοθετηθούν οι εξαγγελίες (μέτρα "σοκ" κατά τους κ.κ. Παπαντωνίου, Γιαννίτση, Πρωτόπαππα) δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ομως αυτή η κυβερνητική θέση πρέπει να ατσαλώσει τη θέληση των εργαζομένων, που δεν πρέπει να επιτρέψουν παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου ωραρίου εργασίας, ούτε βέβαια να επιτρέψουν στους "ναυαγούς της πολιτικής" και τους "δικούς τους" στην ηγεσία της ΓΣΕΕ να καταργήσουν την κοινωνική ασφάλιση. Το Μέτωπο των Εργαζομένων πρέπει κάθε μέρα να διευρύνεται και οι αγώνες να είναι συνεχείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ