Κυριακή 8 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Αναγκαία η συντονισμένη αντεπίθεση

Στην ανάγκη συμμετοχής όλων στην απεργία και στην κλιμάκωση του αγώνα, αναφέρεται ο συνδικαλιστής, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, σε δήλωσή του στο «Ρ»:

«Σήμερα σαρώνονται καθημερινά, το σταθερό ωράριο, το 8ωρο, 7ωρο, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις, μειώνεται το εισόδημα, καταργείται το δημόσιο σύστημα υγείας, πλήττεται η κοινωνική ασφάλιση, καταπατούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα. Ολα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών της πλουτοκρατίας.

Η ανεργία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η αγροτιά καταστρέφεται. Οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες συνθλίβονται.

Η απελευθέρωση της ασυδοσίας του κεφαλαίου, της δράσης των πολυεθνικών, τα νέα συστήματα εργασίας, οι νέες μορφές εκμετάλλευσης που εφαρμόζονται θα επιδεινώσουν τη θέση των εργαζομένων. Θα τους φέρνουν πιο συχνά μπροστά σε τραγικές καταστάσεις, όπως αυτή του ναυαγίου του σαπιοκάραβου "ΣΑΜΙΝΑ", των καθημερινών εργατικών ατυχημάτων, των κινδύνων από την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Κανένας εργαζόμενος δε μένει έξω απ' τη δίνη του αντεργατικού, αντιλαϊκού κυκλώνα. Αρα, όλοι επιβάλλεται να δώσουν το μαχητικό «παρών» στην απεργία της Τρίτης.

Μόνο ο ενωτικός αγώνας των εργαζομένων, η κλιμάκωση του αγώνα με προωθημένες μορφές πάλης και η καταδίκη αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών έχουν τη δύναμη σήμερα να παρεμποδίσουν αυτήν την επίθεση, να βάλουν φραγμό στις βαριές συνέπειες που προκαλεί. Να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές.

Με το μαζικό καθολικό αγώνα μας, σήμερα μπορούμε, απέναντι στο μέτωπο των δυνάμεων του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, ν' αντιπαραθέσουμε την οργάνωση της αντίστασης, της αντεπίθεσης των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλιάς και κατοικίας, το συντονισμό του αγώνα της εργατικής τάξης με τ' άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα, στη βάση ενός αγωνιστικού πλαισίου δράσης, που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα και θα διεκδικεί τη διεύρυνση των κατακτήσεων.

Και από την πλευρά του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αυτό επιδιώκουμε με το μεγάλο συλλαλητήριο, το Σάββατο, 21 Οκτώβρη 2000, στην Αθήνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ