Κυριακή 8 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Δεν πρέπει να λείψει κανείς!
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας να δώσει αγωνιστική απάντηση ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα με τη συμμετοχή της στην απεργία στις 10 Οκτώβρη

Σημαντικός σταθμός στην πάλη των εργαζομένων της χώρας, ενάντια στην κυβερνητική επιχείρηση ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, είναι η πανελλαδική πανεργατική - πανυπαλληλική απεργία της Τρίτης. Αύριο Δευτέρα κορυφώνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια προπαγάνδισης της απεργίας, που ξεκίνησε με πρωτεργάτες τους συνδικαλιστές, που παλεύουν μέσα από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, αμέσως μετά την προκήρυξή της από την ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Την Τρίτη εργοστάσια, γιαπιά, γραφεία κλείνουν, οι συγκοινωνίες σταματούν, οι εργαζόμενοι απεργούν!

Η συμμετοχή των εργαζομένων θα είναι καθοριστική και σε αυτή την κινητοποίηση, που μαζί με όλες τις άλλες που προχωρούν, θα πρέπει να δώσει απανωτά χτυπήματα στις επιλογές κυβέρνησης - βιομηχάνων - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μαζική και δυναμική πρέπει να είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ κάνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 π.μ.., ώστε συντονισμένα οι εργαζόμενοι που συμπαρατάσσονται με τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα να πάνε στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11π.μ... Στον Πειραιά η συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Κοραή. Σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις αναλαμβάνουν την ευθύνη των απεργιακών συγκεντρώσεων, καθώς η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ επιδιώκει να μην πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε πολλές περιοχές.

Κάτω από το σύνθημα «Αγώνας για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, να σταματήσει ο "κοινωνικός διάλογος"», συσπειρώνεται ένα πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, από πρωτοβάθμια σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, καθώς και Απεργιακές Επιτροπές σε όλη τη χώρα, σε όλους τους κλάδους, σε εκατοντάδες χώρους δουλιάς. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην απεργία και τη θέλησή τους να συμμετέχουν και σε άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τις οποίες απαιτούν από τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις ηγεσίες των παρατάξεων που συγκροτούν τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι διαθέσεις των εργαζομένων αποτυπώνονται στις συζητήσεις τους με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι έδωσαν πραγματική μάχη, για να διαδοθεί το μήνυμα της συμμετοχής στην απεργία και της ανάγκης για διεκδικήσεις που θα ανατρέπουν την αντεργατική και αντιλαϊκή γενικότερα κυβερνητική πολιτική.

Γι' αυτό και το ΠΑΜΕ προτείνει στους εργαζόμενους ένα πλαίσιο πάλης, που ξεκινώντας από την αντίσταση στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, του 8ωρου, της πλήρης απασχόλησης, φτάνει να αντιπαρατίθεται με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των ανατροπών στην Υγεία και την Παιδεία, της διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από τη δραστική περικοπή παροχών και άλλων σημαντικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ