Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΧΑΛΑΡΗ ΨΗΦΟΣ»

ΨΗΦΙΖΕ ΕΣΥ «ΕΥΡΩΠΗ»... «Χτες κατέστη σαφές ότι - ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής στην Πράγα, στις 7 Μαΐου - με δεδομένη τη διεθνή οικονομική κρίση, η προώθηση ευρύτερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι υποχρεωτική. Στο πλαίσιο αυτό είναι δεδομένη η θέση της Κομισιόν υπέρ της περαιτέρω "ελαστικοποίησης" των όρων απασχόλησης και της περικοπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων (κυρίως μέσω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, της οριστικής κατάργησης των πρόωρων συντάξεων και της δραστικής μείωσης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων)» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ: «Δύο εναλλακτικά σενάρια ενίσχυσης της απασχόλησης εξέτασαν οι αρμόδιες διευθύνσεις Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανεργίας που διογκώνεται μεσούσης της διεθνούς κρίσης. Οι προτάσεις αφορούσαν είτε εργασία τριών ημερών συν δύο ημέρες επιδοτούμενη κατάρτιση, είτε εργασία τριών ημερών και μετοχές έναντι των ημερομισθίων για την 4η και 5η ημέρα» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ: «Η διαμόρφωση ενός σκληρότατου σταλινικού ιδεολογικού πυρήνα αναφοράς για τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ θα διευρύνει τη ρήξη εντός της κοινωνίας μας» (κάποιος Β. Αγτζίδης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΟ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: «Ο ίδιος ο κ. Κουβέλης έκανε ευθέως λόγο για "εσωκομματικές εκκαθαρίσεις" που προκαλούν εντάσεις εις βάρος της ενότητας του ΣΥΝ (...) στελέχη της Πτέρυγας σχολίαζαν ότι το θέμα εφαρμογής του καταστατικού που προέκυψε ξαφνικά αποσκοπεί αποκλειστικά στην "κατάληψη εξ εφόδου του κόμματος από τη νέα "φουρνιά" του Ρεύματος"» (η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ περιγράφει τι σημαίνει «αξιόπιστη σύγχρονη αριστερά»).

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ: «Η ΑΡΜΕ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει "τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στα πανεπιστήμια" και την ισχυροποίηση του ρεύματος των ανανεωτικών δυνάμεων της αριστεράς στα ιδρύματα» (η ανακοίνωση της μίας από τις δύο παρατάξεις του ΣΥΝ στα πανεπιστήμια / στην ΑΥΓΗ).

ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ: «Ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία ξεκίνησε (...) με καλούς οιωνούς (...) τα πανεπιστήμια δείχνουν ικανά να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις της διάλυσης, προς όφελος των δυνάμεων της μεταρρύθμισης» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ