Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Τζογάρουν» στη συνάντηση Παπανδρέου - Σημίτη

Βαρυσήμαντες διαστάσεις στην αυριανή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Κ. Σημίτη προσπαθούν να δώσουν τόσο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να εμφανίσουν την επαναπροσέγγιση σαν δείγμα «συσπείρωσης» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσημα το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλά τους τόνους, αναφέροντας ότι τον πρώτο λόγο έχει ο Γ. Παπανδρέου, αλλά βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν χτες με μπαράζ δηλώσεων να δώσουν επικοινωνιακές διαστάσεις. Μετά τον Θ. Πάγκαλο, που πρότεινε ο Κ. Σημίτης να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, η Μ. Αποστολάκη με δηλώσεις της στο «Φλας» δήλωσε ότι η συνάντηση «είναι ο προάγγελος μιας μεγάλης πανστρατιάς ενόψει μιας μεγάλης πολιτικής μάχης που έχει να δώσει η παράταξη, που είναι οι ευρωεκλογές, εάν βέβαια δεν προκύψει κάτι γρηγορότερα»...

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μ. Ανδρουλάκης μιλώντας στον «9,84» υποστήριξε ότι ο «Σημίτης είναι ένα κεφάλαιο όχι πια μόνο για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα». Από την πλευρά του ο Κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε «κεφάλαιο για τη χώρα και την παράταξη τον Κ. Σημίτη» και πρόσθεσε ότι ο Γ. Παπανδρέου «δε χρειάζεται υποδείξεις» για το ρόλο που θα αναθέσει στον πρώην πρωθυπουργό.

Την ίδια στιγμή στενοί συνεργάτες του Κ. Σημίτη ανέφεραν ότι στη «συνάντηση αναμένεται να λυθούν όλες οι μεταξύ τους παρεξηγήσεις» και πρόσθεταν ότι «δεν είναι δυνατόν να γίνει μια συνάντηση μόνο και μόνο για να εκφράσει ο Γιώργος Παπανδρέου στον Κ. Σημίτη ότι θέλει να είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδέλτιου, γιατί αυτό θα έδειχνε μικροπολιτική σκέψη». Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε χτες να απαντήσει σε ερωτήσεις για το αν «έχει αλλάξει άποψη ο κ. Παπανδρέου σε σχέση με την κριτική που ασκούσε πριν από 10 μήνες στον κ. Σημίτη ότι υποσκάπτει την ενότητα του κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ