Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πλήρης αποδοχή των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων

Πλάτη για να φορτωθούν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων τα βάρη της κρίσης βάζει το ΠΑΣΟΚ, αποδεχόμενο πλήρως τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, περιορίζοντας την ...κριτική του στην «αναξιοπιστία» της κυβέρνησης.

Αποφεύγοντας να σχολιάσει, έστω και στο ελάχιστο, τις υποδείξεις της ΚΟΜΙΣΙΟΝ μετά το χτεσινό ΕΚΟΦΙΝ, που πιέζει για περικοπές σε μισθούς και δαπάνες σε Υγεία και Ασφαλιστικό, προκειμένου να περιοριστεί το έλλειμμα της χώρας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου αρκέστηκε να δηλώσει ότι «η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται στο ναδίρ». Οπως πρόσθεσε ο ίδιος, «στις Βρυξέλλες, το ΕΚΟΦΙΝ υιοθέτησε ένα κείμενο για τη χώρα μας, που αποτυπώνει αυτήν την αναξιοπιστία. Το κείμενο επιβεβαιώνει ότι η χώρα μπαίνει στη διεθνή κρίση ανοχύρωτη, εξαιτίας της διαχειριστικής ανικανότητας της κυβέρνησης, αλλά και των συγκεκριμένων πολιτικών της επιλογών».

Πίσω από τις ανέξοδες αντιπολιτευτικές κορώνες, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να κρύψει ότι ταυτίζεται πλήρως με τις αντιδραστικές πολιτικές του ευρω - οικοδομήματος. Η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λ. Κατσέλη, δήλωσε ότι «αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο υπέρβασης της κρίσης, για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και τη δημοσιονομική εξυγίανση»... Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, δηλώνει υπέρμαχο της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» και της προώθησης νέων περικοπών. Εξ άλλου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης με συνέντευξή του στην «Αυγή» ξεκαθάρισε ότι «το Σύμφωνο Σσταθερότητας» δεν αλλάζει...

Την ίδια στιγμή, ο Γ. Παπανδρέου κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων των «κύκλων» οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση» και υποστήριξε ότι «χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική». Βέβαια, περιγράφοντας τη «διαφορετική πολιτική», έσπευσε να εμφανιστεί σαν εγγυητής των συμφερόντων του ντόπιου κεφαλαίου και των «επενδύσεών» του στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Ευρώπη. «Η παρουσία μας στην ΕΕ είναι από ανύπαρκτη έως προβληματική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μόλις την προηγούμενη Κυριακή αποσαφηνίζοντας τι σημαίνει «ενεργή» παρουσία της χώρας στους καπιταλιστικούς οργανισμούς σημείωσε ότι «πρέπει να διεκδικήσουμε εμείς, η Ελλάδα, να υιοθετήσει η ΕΕ, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, για να στηριχτούν οι τραπεζικές επενδύσεις μας στην περιοχή»!!

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι για την έξοδο από την κρίση «χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις» και «αναπτυξιακό στίγμα», τις οποίες το ΠΑΣΟΚ τις έχει συνδέσει με νέο κύκλο επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών προς το μεγάλο κεφάλαιο και με προτάσεις για παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων όπως αποτυπώνονται και στην πρόταση νόμου που κατέθεσε χτες στη Βουλή δήθεν για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά επί της ουσίας με τη χορήγηση «φθηνού», «επιδοτούμενου» εργατικού δυναμικού στους επιχειρηματίες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποκρισία, αντιπερισπασμός και κοροϊδία (2010-05-14 00:00:00.0)
Υπόσχεται έκτακτο πρόγραμμα υπέρ των πλουτοκρατών (2009-06-24 00:00:00.0)
Ποιον «δουλεύει» το ΠΑΣΟΚ; (2009-06-18 00:00:00.0)
Βάζει πλάτες για τη συνέχιση της μονόπλευρης λιτότητας (2009-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ