Κυριακή 30 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
Οικονομική Εξόρμηση 2008 - 2009
Παγκινητοποίηση σήμερα με το κουπόνι και τον «Ριζοσπάστη»

ΕΞΟΡΜΟΥΜΕ. Ολοι μας, μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εξορμούμε σήμερα μαζικά, με το «Ριζοσπάστη» και το κουπόνι της Οικονομικής Εξόρμησης στο χέρι, σε σπίτια εργατικών λαϊκών οικογενειών, σε συνοικίες, εργασιακούς χώρους, χώρους νεολαίας «ανοίγοντας» κατ' αυτόν τον τρόπο, δυναμικά, τη δίμηνη (Δεκέμβρης 2008 - Γενάρης 2009) Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ: Για την υπερκάλυψη όλων μας των πλάνων, μια που μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθούν για έναν κυριολεκτικά ιστορικής σημασίας σκοπό: την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου του ΚΚΕ, τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο κτίριο, ειδικά προορισμένο για τέτοιο σκοπό και με δυνατότητες, ταυτόχρονα, για την ολόπλευρη αξιοποίησή του.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ: Με την πίστη πως αν το άνοιγμα είναι ακόμα μεγαλύτερο από κάθε προηγούμενη φορά και χιλιάδες περισσότεροι εκείνοι οι οποίοι θα συνδράμουν στην επίτευξη των στόχων της εξόρμησης, τότε η επιτυχία και σ' αυτή τη μάχη θα συμβάλει αποφασιστικά στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Σ' αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα από κάθε κομματική οργάνωση και έχουν σχεδιαστεί σχετικές πρωτοβουλίες που μένει να υλοποιηθούν.

Με όπλο τη μαχητικότητα


Η Τούλα Μητσέα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ, μας είπε: «Με όπλο τη μαχητικότητα και την καλή προετοιμασία, επιδιώκουμε να απευθυνθούμε πλατιά στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Να ζητήσουμε την οικονομική συμβολή τους στο Κόμμα που εκφράζει τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους, το ΚΚΕ.

Το Κόμμα έχει αυξήσει το ηθικό και πολιτικό του κύρος σε ανθρώπους πέρα από την επιρροή του. Στηρίζεται από τις λαϊκές δυνάμεις, δεν πιάνουν οι επιθέσεις του ταξικού αντιπάλου στο Κόμμα. Αισιοδοξούμε ότι θα ξεπεράσουμε την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης την οποία έχουμε καλέσει σε άμιλλα».

Με μεγάλη διάθεση για κάλυψη των πλάνων

«Εγκαιρα οι τοπικές οργανώσεις της περιοχής προετοιμάστηκαν για την Οικονομική Εξόρμηση σ' όλη την κλίμακα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, τονίζει ο Λάκης Νικητίδης, οικονομικός υπεύθυνος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΘ.

«Από τη συζήτηση που προηγήθηκε στις οργανώσεις, διαπιστώθηκε η μεγάλη διάθεση των συντρόφων για κάλυψη των πλάνων που είναι πολύ μεγαλύτερα απ' ό,τι τις προηγούμενες φορές. Ιδιαίτερα οι κλαδικές οργανώσεις σχεδιάζουν εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και στοχεύουν με το μεγάλο άνοιγμα που προγραμματίζουν να απευθυνθούν σε διπλάσιο κόσμο από αυτόν που απευθύνθηκαν στην τελευταία Οικονομική Εξόρμηση», συμπληρώνει ο Λάκης Νικητίδης.

Σε συναγερμό ο Πειραιάς

Σε συναγερμό βρίσκονται όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος στον Πειραιά, και βέβαια τα μέλη της ΚΝΕ. Ολες οι κομματικές οργανώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τους και την εμπειρία προηγούμενων Οικονομικών Εξορμήσεων, αισιοδοξούν πως θα γίνει ένα πραγματικά πλατύ άνοιγμα στο μέγιστο δυνατό βαθμό, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε στέκι της νεολαίας, παντού. Ηδη, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι νεολαίοι του Κόμματος απευθύνονται πλατιά με το κουπόνι της εξόρμησης και η ανταπόκριση είναι ενθαρρυντική. Η προσπάθεια αυτή εντείνεται μέρα με τη μέρα και θα συνεχιστεί όλο το δίμηνο της Εξόρμησης.

Θέλουν να κρατήσουν τη σημαία στην Πελοπόννησο

Με στόχο να υπερκαλυφθεί κατά πολύ το πλάνο της οικονομικής εξόρμησης ώστε, όχι μόνο να ενισχυθεί το Κόμμα ενόψει του 18ου Συνεδρίου αλλά και να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ανέγερση ιδιόκτητων γραφείων της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου του ΚΚΕ (ξεκίνησαν τον Μάη), στην έδρα της Επιτροπής Περιοχής, στην Πάτρα, στις αρχές του χρόνου, οι κομμουνιστές στην περιοχή έχουν ξεκινήσει την οικονομική δουλειά.

Αλλωστε, όπως μας δήλωσε ο Διονύσης Αρβανιτάκης, γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας, οικονομικός υπεύθυνος της Επιτροπής Περιοχής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, «η Πελοπόννησος είναι αποφασισμένη να παραμείνει πρώτη στην άμιλλα με τις άλλες οργανώσεις ώστε να παραμείνει η σημαία της ΚΕ του ΚΚΕ ξανά στην οργάνωσή μας, η οποία μας αποδόθηκε μετά την περσινή πετυχημένη εξόρμηση».

Δεν επαναπαύονται στη Θεσσαλία

Με αισιοδοξία για την εκπλήρωση των πλάνων που έχουν θέσει οι οργανώσεις ξεκινούν την Οικονομική Εξόρμηση οι κομμουνιστές της Θεσσαλίας.

Στις συζητήσεις που οργανώθηκαν στις ΚΟΒ, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για την επιτυχία της Εξόρμησης. Ομως, όπως μας λέει ο Τάκης Λιατίφης, υπεύθυνος για τα οικονομικά της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, «δεν επαναπαυόμαστε, καθώς η πείρα μας δείχνει ότι χρειάζεται πολύ και συστηματική δουλειά και ο στόχος μας είναι να απευθυνθούμε σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους. Οχι μόνο για να ζητήσουμε την οικονομική συνδρομή τους αλλά και για να συζητήσουμε μαζί τους τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο και για το Σοσιαλισμό, να συγκεντρώσουμε τις απόψεις και τις γνώμες τους. Εχουμε λοιπόν, πολλή δουλειά μπροστά μας να κάνουμε».

Ξέρουν να παλεύουν στη Β/Δ Ελλάδα

«Η ΚΟ της περιοχής είναι σε θέση να παλεύει και να υλοποιεί τις αποφάσεις και τους στόχους που θέτει. Ειδικά για την Οικονομική Εξόρμηση, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στο συνδυασμό των καθηκόντων, αφού η περίοδος που διανύουμε, θέλουμε να αποκτήσει έντονα χαρακτηριστικά αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα», σημειώνει ο Χρήστος Λύκος, οικονομικός υπεύθυνος της Επιτροπής Περιοχής ΒΔ του ΚΚΕ.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, ώστε αυτή η οικονομική εξόρμηση να αποτελέσει την έμπρακτη απάντηση του ΚΚΕ απέναντι στην πολύμορφη συκοφαντική επίθεση της αστικής τάξης».

Αποφασισμένοι να κερδίσουν το στοίχημα στην Κρήτη

Το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά θα το κερδίσουμε, δηλώνει στο «Ριζοσπάστη» η Ρένα Σκυβαλάκη, οικονομική υπεύθυνη της Επιτροπής Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ.

«Το κλίμα αισιοδοξίας το επισφραγίζει ο ίδιος ο κόσμος που από την πρώτη στιγμή που έπιασε στο χέρι του την ανακοίνωση του Κόμματος για το Αρχείο, θέλησε να συμβάλει. Είναι οι οπαδοί και οι φίλοι, που από την αρχή πέρασαν από τα γραφεία για να χρεωθούν κουπόνια, είτε ζήτησαν από συντρόφους. Κάτι που δείχνει ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ θετικά».


Β.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ