ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Ολοι στη συγκέντρωση στις 9 του Νοέμβρη

Τη Δευτέρα 9 του Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο θέατρο «ΑΛΦΑ», η παναττική κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής

Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009

Αποψη από κινητοποίηση των ΕΒΕ τον περασμένο Μάη
Αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στις συνέπειες της «πολιτικής υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου που συνεχίζεται» ανέλαβε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, προκηρύσσοντας συγκέντρωση στην Αθήνα, τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, στο θέατρο «ΑΛΦΑ» (Πατησίων 37). Μ' αυτόν τον τρόπο η Συντονιστική κάνει πράξη την παρότρυνσή της για «καμία αναμονή», καθώς «η κρίση φουντώνει και τα προβλήματά μας οξύνονται», όπως τονίζει και στην ανακοίνωσή της για την κινητοποίηση. Η Επιτροπή σημειώνει: «Η κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρηματιών και μετά τις εκλογές, παραμένει δύσκολη και καθημερινά χειροτερεύει εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης. Ο τζίρος συνεχίζει να πέφτει, πάνω από 15% μέσα στο 2009. Οι ακάλυπτες επιταγές ξεπέρασαν κάθε όριο, έφτασαν τα 2 δισ. ευρώ. Τα δάνεια στις τράπεζες πνίγουν χιλιάδες μικρούς ΕΒΕ, 400.000 είναι στις λίστες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό, ξεκίνησε προεκλογικά με την προσπάθεια νέας αύξησης των εισφορών (7ο ΔΙΜΗΝΟ), συνεχίζεται και μετά τις εκλογές με την εισήγηση του προέδρου του ΟΑΕΕ για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των συντάξεων χιλιάδων ασφαλισμένων».

Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει ότι η έλευση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση «ήρθε σαν αποτέλεσμα της άγριας αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής της ΝΔ, αλλά και της επιθυμίας του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας, μαζί και των εκδοτικών συγκροτημάτων του Τύπου». Η κυβερνητική αλλαγή «δε σημαίνει αλλαγή πολιτικής», προσθέτει, καθώς το ΠΑΣΟΚ «είτε σαν κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση: Υπηρέτησε πιστά την ίδια Ευρωενωσιακή - φιλομονοπωλιακή πολιτική, με συνεχείς φορολογικές επιδρομές στους μικρούς ΕΒΕ, με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με την υπονόμευση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Δε θαμπωνόμαστε απ' το μπαράζ της επικοινωνιακής πολιτικής που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες και που στόχο έχει να δείξει ότι έχουμε αλλαγή πολιτικής.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι «οι οδηγίες του Ευρωπαίου επιτρόπου Αλμούνια για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Ισχυαν για την προηγούμενη κυβέρνηση, εξακολουθούν να ισχύουν και για τη σημερινή. Και η συνταγή είναι γνωστή. Φορολογική επιδρομή σε βάρος μας, επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, μαχαίρι στις κρατικές δαπάνες για το λαό (Υγεία - Παιδεία κλπ.), υπονόμευση του ασφαλιστικού συστήματος. Και την ίδια στιγμή, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, υπερασπίζονται προνόμια και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, τις Τράπεζες, τα πολυκαταστήματα, τα σούπερ μάρκετ με στόχο να διευρυνθεί η κερδοφορία τους».

«Δεν δίνουμε καμία περίοδο χάριτος στην κυβερνητική πολιτική. Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε κανένα "κοινωνικό διάλογο" που τώρα βαφτίστηκε "διαβούλευση" για το πόσα θα χάσουμε», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Σταθερά στο δρόμο της Αντίστασης, της Διεκδίκησης, του Αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να μην πληρώσουμε την κρίση που αυτοί δημιούργησαν».

Το διεκδικητικό πλαίσιο για το οποίο αγωνίζεται η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ περιλαμβάνει:

Ασφαλιστικό
Φορολογικό
Ωράριο

Επίσης:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση κόντρα στα εκβιαστικά «ραβασάκια» (2013-08-14 00:00:00.0)
Συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα και στη Θεσσαλονίκη (2013-04-10 00:00:00.0)
Αύριο η κινητοποίηση των ΕΒΕ (2009-11-08 00:00:00.0)
Νέο χαράτσι για τους ΕΒΕ (2009-06-20 00:00:00.0)
Μέρα δράσης για το Ασφαλιστικό (2009-05-09 00:00:00.0)
Να μην αυξηθούν οι εισφορές των ΕΒΕ στον ΟΑΕΕ (2009-04-29 00:00:00.0)