ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «STAGE»
Ξεκινά αύριο η πανελλαδική απεργία

Στο πλευρό των εργαζομένων με stage, στην πάλη για σταθερή εργασία, μια σειρά ταξικά σωματεία. Ανακοίνωση αλληλεγγύης εξέδωσε και η ΟΓΕ

Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πάτρα
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας που οι εργαζόμενοι με stage κάνουν αύριο και μεθαύριο. Μάλιστα αύριο δίνουν πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα, στην Ομόνοια, στις 11 π.μ., ενώ την Παρασκευή διαδηλώνουν έξω από τις υπηρεσίες τους, καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μη γίνει καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις συνεχίστηκαν και χτες. Παρά τη δυνατή βροχή πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση στην Πάτρα, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ. Στους δρόμους της πόλης διαδήλωσαν για το δικαίωμα σε σταθερή δουλειά με δικαιώματα εργαζόμενοι με «stage», οι μουσικοί του Δήμου Πάτρας, οι απολυμένοι της εφημερίδας «Ημέρας», εργατικά σωματεία. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Χάρης Καλός από τους μουσικούς και η Χριστίνα Μάλφα από τους εργαζόμενους με «stage».

Οι μέχρι τώρα δραστηριότητες για την προετοιμασία της απεργίας αναδεικνύουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων να απαντήσουν με την πάλη τους στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τους απολύσει και στον εμπαιγμό που βιώνουν τόσα χρόνια από τις «πράσινες» και «γαλάζιες» κυβερνήσεις. Οι οποίες δημιούργησαν αυτό το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, αξιοποιώντας σ' αυτή την κατεύθυνση και τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων. Δυνάμεων που σήμερα αξιοποιούν συκοφαντίες και εκβιασμούς για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να φρενάρουν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις, να τους χειραγωγήσουν και να τους διασπάσουν.

Στο πλευρό των εργαζομένων με «stage» βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι ταξικές δυνάμεις. Στην κατεύθυνση αυτή οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στους ΟΤΑ καλούν αύριο σε στάση εργασίας, 11 π.μ. - 3 μ.μ. Ηδη μια σειρά σωματεία εργαζομένων σε δήμους όπως το Ελληνικό, το Περιστέρι, η Καισαριανή και αλλού έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις. Επίσης, με κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων Αττικής, ιδιωτικών υπαλλήλων, εργαζομένων στα «Καρφούρ, Μαρινόπουλος - Ντία», στο «Λιντλ», το «Πράκτικερ» και στην επιχείρηση «Αφοί Κωνσταντακάτου» δηλώνουν συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση και τονίζουν την ανάγκη συσπείρωσης με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Σάμου με ανακοίνωσή του αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση σύσκεψης και στόχο την οργάνωση του αγώνα των συμβασιούχων.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καταγγέλλοντας την ομηρία των stage, σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Οι γυναίκες και η νεολαία είναι πρώτα θύματα όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας. Πάνω από 30 χιλιάδες εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες που απασχολούνται στα προγράμματα "stage", βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και "σύγχρονης δουλείας"». Στερούνται μια σειρά στοιχειωδών δικαιωμάτων και ιδιαίτερα «η μητρότητα μένει ακάλυπτη σε όλες τις διαστάσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψεύδονται για να συγκαλύψουν το ρόλο τους (2010-11-27 00:00:00.0)
Απέκλεισαν τη Νομαρχία Αθήνας (2009-12-12 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από την Κυριακή αργία (2009-12-04 00:00:00.0)
Απεργούν μεθαύριο οι συμβασιούχοι (2009-11-17 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τους συμβασιούχους του δήμου (2007-10-02 00:00:00.0)
Εφτασαν μέχρι την απεργοσπασία (2000-12-07 00:00:00.0)