Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Εφτασαν μέχρι την απεργοσπασία

Κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων για συμμετοχή στην απεργία, ενώ στελέχη της ΠΑΣΚΕ προχώρησαν σε  απόφαση απεργοσπασίας 

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους στην 24ωρη απεργία, στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, στις 10 π.μ. και στις «απεργιακές αλυσίδες» που θα στηθούν έξω από τις μεγάλες μονάδες νωρίς το πρωί.

Στο μεταξύ, την ώρα που στην Πάτρα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις έχουν «πάρει στην πλάτη τους» την υπόθεση της απεργίας, αναπτύσσουν πολύμορφη δραστηριότητα, μπαίνουν καθημερινά σε δεκάδες επιχειρήσεις, ενημερώνουν και εμψυχώνουν τους εργαζόμενους, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ) σε ανοιχτή γραμμή με την εργοδοσία, υπονομεύει την απεργία μπαίνοντας εμπόδιο στην προσπάθεια που γίνεται για την επιτυχία της.

Την καταγγελία αυτή κάνει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Ταξική Αγωνιστική Συνεργασία» στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους της Πάτρας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Στην καταγγελία που την υπογράφουν τα 5 στελέχη της ΤΑΣ εκλεγμένα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, σημειώνεται ότι η πλειοψηφία της διοίκησης αρνείται να εφοδιάσει με εξουσιοδοτήσεις τα μέλη της για να έχουν τη δυνατότητα εισόδου στις επιχειρήσεις της πόλης. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενώ ήδη υπήρξαν ορισμένα κρούσματα βίας και απαγόρευσης εισόδου σε μέλη της διοίκησης, όπως στο ξενοδοχείο «Πόρτο - Ρίο» από τους εργοδότες.

Επιπλέον, στο εργοστάσιο της πολυεθνικής ΑΜΣΤΕΛ στελέχη της ΠΑΣΚΕ μαζί με στελέχη της ΔΑΚΕ, προχώρησαν σε ανοιχτή απεργοσπασία. Συγκεκριμένα, το ΔΣ του σωματείου αποφάσισε να μην απεργήσουν αύριο στο εργοστάσιο για να μη διακοπεί η παραγωγική δραστηριότητα της πολυεθνικής. Σημειώνεται ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από την ΠΑΣΚΕ, είναι και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας..!

Το γεγονός αυτό, της ανοιχτής υπονόμευσης της απεργίας από την πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας, στιγματίζει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της κινητοποίησης στα χέρια τους. «Η απεργία - υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή - είναι όπλο των εργατών και δε θα μας το πάρουν από τα χέρια η εργοδοσία και η ξεπουλημένη πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ