Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Η επίθεση δεν περνάει

Εκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο η έφεση ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, απορρίπτοντας αγωγή της ΠΑΣΚΕ, μέσω του στελέχους της Χ. Καραγιάννη, γι' ακύρωση των τελευταίων αρχαιρεσιών. Πρόκειται για την προσπάθεια κυβέρνησης και κατασκευαστικών εταιριών να πλήξουν τη συνεπή ταξική και αγωνιστική δράση του Συνδικάτου, με ανυπόστατους ισχυρισμούς για τη μη εγκυρότητα των εκλογών.

Η αγωγή γι' ακύρωση των εκλογών εκδικάστηκε στο Μονομελές στις 27 Γενάρη 2000. Στόχος η ακύρωση της εκλογής πολλών αντιπροσώπων του ταξικού πόλου για τα συνέδρια των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στις αρχαιρεσίες συμμετείχαν 18.500 οικοδόμοι και ο Πανοικοδομικός Ενωτικός Συνδυασμός στηρίχτηκε από το 94% αυτών! Τα επιχειρήματα των κατηγόρων: για παράνομη παράταση των εκλογών, παράνομες εγγραφές μελών κατά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, συμμετοχή χωρίς ασφαλιστικό βιβλιάριο, κατέρρευσαν παταγωδώς. Η απουσία συγκεκριμένων στοιχείων ήταν εμφανής.

Τέλος, να τονίσουμε την ενόχληση των πολυεθνικών για τον ταξικό χαρακτήρα του Συνδικάτου. Γιατί, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, «ενοχλούνται ιδιαίτερα από τη δράση του στα μεγάλα έργα ενόψει της Ολυμπιάδας, τη δράση του στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ