Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αγώνας ενάντια στα αντεργατικά μέτρα

Το σωματείο Ιματισμού Αγρινίου καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά, των υπευθύνων των επιχειρήσεων ΛΑΛΛΑΣ, ΜΠΙΤΣΙΩΡΗΣ, στα μέλη του ΔΣ του σωματείου και στους εργαζόμενους. Καλεί, επίσης, με ομόφωνη απόφασή του την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα: Το σωματείο καταγγέλλει ότι οι εργοδότες των πιο πάνω επιχειρήσεων απαγόρευσαν την είσοδο σε συνδικαλιστές που θέλησαν να τους ενημερώσουν για τα δικαιώματά τους. Εκτός απ' αυτό απείλησαν με απολύσεις το προσωπικό, σε περίπτωση διεκδίκησης και απαίτησης εφαρμογής της κλαδικής σύμβασης. Το σωματείο καταδικάζει την παντελή έλλειψη ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και καλεί τους εργαζόμενους να καταργήσουν στην πράξη τέτοιες λογικές και νόμους.

Σχετικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το σωματείο αντιπαραθέτει το σταθερό ωράριο εργασίας με πλήρη απασχόληση, την κατάργηση υπερεργασίας και υπερωριών, την κατάργηση του αντεργατικού νόμου 2639/98, την απαγόρευση απολύσεων, μερικής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, την καθιέρωση 7ωρου-35ωρου-5ήμερου με νομοθετική ρύθμιση και αύξηση των αποδοχών.

Τέλος, σημειώνει και καταγγέλλει την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣΕΒ και της ΕΕ, με τη στήριξη της ΝΔ, αλλά και τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στο διάλογο «παραχωρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ