Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μόνη επιλογή η αντίσταση!

Αντιμετωπίζοντας την εργοδοτική πρόκληση, συνδικαλιστές εμποροϋπάλληλοι μοίρασαν το κάλεσμα της απεργίας σε κατάστημα της αλυσίδας ΚΑΡΦΟΥΡ

Εμποροϋπάλληλοι από την εξόρμηση στο ΚΑΡΦΟΥΡ
Εμποροϋπάλληλοι από την εξόρμηση στο ΚΑΡΦΟΥΡ
Με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο χέρι και δηλώνοντας ότι «αν οι εργαζόμενοι αυτή τη φορά δεν αντισταθούν θα επιστρέψουμε όλοι στον εργασιακό μεσαίωνα», πολυμελές κλιμάκιο συνδικαλιστών από το εμπόριο, με επικεφαλής το Γιώργο Πέρρο, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, πραγματοποίησαν χτες εξόρμηση στο πολυκατάστημα «Carrefur» (Καρφούρ) στους Αμπελόκηπους για να καλέσουν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία και να απαιτήσουν όλοι μαζί την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Η σημασία της χτεσινής εξόρμησης στο εν λόγω πολυκατάστημα φάνηκε από την πρώτη στιγμή, καθώς οι συνδικαλιστές αυτό που συνάντησαν ήταν η τρομοκρατία της εργοδοσίας. Με το που ξεκίνησαν να μοιράζουν το ενημερωτικό υλικό στους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος εμφανίστηκε μαινόμενος ο υπεύθυνος ασφαλείας και τους ζήτησε να περάσουν έξω, γιατί όπως ισχυρίστηκε δεν έχουν κανένα να βρίσκονται εκεί, καθώς ο χώρος... είναι ιδιωτικός. Για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλοι υπεύθυνοι του πολυκαταστήματος, οι οποίοι με πρόσχημα ότι ενοχλούνται οι εργαζόμενοι και οι πελάτες, ζητούσαν από τους συνδικαλιστές να περάσουν έξω από το κατάστημα, καθώς η «δική τους» επιχείρηση -εννοώντας την πολυεθνική «Καρφούρ»- όπως έλεγαν, λειτουργεί διαφορετικά από τις άλλες. Επίσης ισχυρίζονταν ότι οι νομικοί τους σύμβουλοι -της πολυεθνικής- τους έχουν ενημερώσει ότι απαγορεύεται να μοιράζεται υλικό στους εργαζόμενους, ενώ δουλεύουν...

Ωστόσο, την απάντηση και την ερμηνεία όλων όσων έλεγαν οι «υπεύθυνοι» του καταστήματος, έδωσε μία εργαζόμενη, που είπε στους συνδικαλιστές: «Μας στύβουν και μετά μας πετάνε... έτσι βλέπουν τους εργαζόμενους!».

Για να συμπληρώσει τα λόγια της ένας άλλος εργαζόμενος, όπου όταν τον κάλεσαν οι συνδικαλιστές να πάρει μέρος στη σημερινή απεργία είπε: «Το σωματείο στα σούπερ μάρκετ είναι πουλημένο. Τι να κάνουμε εμείς από μόνοι μας;». Δίνοντας το στίγμα και για το «συνδικαλιστικό όργανο» των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, το οποίο λειτουργεί κάτω από την υψηλή εποπτεία και προστασία των εργοδοτών, ενώ οι «συνδικαλιστές» που το απαρτίζουν αποτελούν προστατευόμενους των αφεντικών των σούπερ μάρκετ.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους στο «Καρφούρ» να δώσουν το «παρών» στη σημερινή απεργία και παράλληλα να δώσουν ηχηρή απάντηση στα αφεντικά τους, ότι δεν μπορούν από τη μια μέρα στην άλλη να καταργούνται δικαιώματα χρόνων, όπως το 8ωρο και οι εργαζόμενοι να σκύβουν το κεφάλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ