Συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού

Περιοδεία του Θεοδόση Κωνσταντινίδη και του Σωτήρη Ζαριανόπουλου στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη

Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2010

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνομιλούν με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ
Στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη περιόδευσαν χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους που αυτή την περίοδο παλεύουν να αποκρούσουν την απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει τον ΟΣΕ στο μεγάλο κεφάλαιο. Μια απόφαση με την οποία δρομολογούνται μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, ενώ η ανάγκη του λαού για γρήγορες, φθηνές, συχνές και ασφαλείς συγκοινωνίες θυσιάζεται στο βωμό των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.

Στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη πριν από 20 χρόνια εργάζονταν περίπου 700 - 1.000 εργαζόμενοι. Σήμερα απέμειναν να δουλεύουν περίπου 170, με εντατικοποίηση της δουλειάς στο φουλ. Οι ελλείψεις προσωπικού (καθαριστές, ξυλουργοί, συντηρητές κλπ.) αντιμετωπίζονται με εργολαβίες, που απασχολούν εργαζόμενους με μισθούς πείνας. Στον ΟΣΕ, τόνισαν, η πραγματικότητα είναι ελλείψεις προσωπικού και εντατικοποίηση της εργασίας και όχι εργαζόμενοι που πλεονάζουν, όπως διατείνεται η κυβέρνηση.

Ολοι οι εργαζόμενοι είναι οργισμένοι, ενώ κάποιοι νιώθουν προδομένοι τόσο από την κυβέρνηση επειδή τη στήριξαν, όσο και από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πολλοί εργαζόμενοι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δηλώνουν ότι και τα δύο κόμματα απέδειξαν με την πολιτική τους στον ΟΣΕ ποιον εξυπηρετούν, για ποιον δουλεύουν, τίνος την ευημερία ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν.

Είναι κατάντια, είπαν, μετά από 32 χρόνια, να μας λένε οι συνδικαλιστές ότι είναι επιτυχία να μη μας απολύσει η επιχείρηση και να συνεχίσουμε να παίρνουμε έστω και ένα μισθό.

Η επίθεση είναι συνολική και αφορά όλους τους εργαζόμενους, τα παιδιά τους, που δεν μπορούν να σπουδάσουν και να βρουν δουλειά.

Μόνο εσείς μας στηρίζετε, γι' αυτό κι εμείς θα σας στηρίξουμε, είπαν κάποιοι άλλοι, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι μόνο το ΚΚΕ προειδοποίησε για όσα έρχονται και συνέβαλε στην οργάνωση της αντίστασης του λαού απέναντι στη βαρβαρότητα που ζούμε.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μιλώντας με τους εργαζόμενους, σημείωσε: «Δεν είναι μοιραίο να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΣΕ, δεν είναι μοιραίο να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, στο πλαίσιο της προώθησης της στρατηγικής της ΕΕ για "απελευθέρωση και ενοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών".

Οι εργαζόμενοι έχουν επιλογή. Στις επικείμενες εκλογές να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να στηρίξουν αποφασιστικά τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Μπορούμε να βάλουμε φρένο σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική αν βγούμε ενισχυμένοι και με το λαό δίπλα μας, στους αγώνες».

«Το τέλος αυτής της πορείας και αυτού του αγώνα, πρόσθεσε, δεν μπορεί να είναι άλλο παρά μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο πλούτος που παράγεται θα επιστρέφει στον εργαζόμενο λαό και δε θα συσσωρεύεται στις τσέπες των λίγων.

Προϋπόθεση γι' αυτό αποτελεί η σύγκρουση με την ευρωενωσιακή πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της "απελευθέρωσης" των σιδηροδρομικών μεταφορών και η συγκρότηση μετώπου πάλης που θα διεκδικεί ενιαίο κρατικό σιδηρόδρομο στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας, ο οποίος θα μπορεί να ικανοποιήσει τις συνδυασμένες λαϊκές ανάγκες για μετακίνηση και μεταφορές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπιστοσύνη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να μπει τέρμα σ' αυτή την πολιτική (2010-10-19 00:00:00.0)
Περιοδείες του Θεοδόση Κωνσταντινίδη μαζί με υποψήφιους δημάρχους (2010-09-29 00:00:00.0)
Νερό και Ενέργεια είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά (2010-09-18 00:00:00.0)
Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό (2010-07-24 00:00:00.0)
Να οπλιστούμε με σχέδιο που πάει το κίνημα μπροστά (2010-07-02 00:00:00.0)
Καλούνται να αντιπαλέψουν την πολιτική της απελευθέρωσης (2009-05-21 00:00:00.0)