Τα ικανά πρόσωπα αναδεικνύονται στους λαϊκούς αγώνες

Εκδήλωση μνήμης για τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Λεων. Αυδή

Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010

Τη μνήμη του Λεων. Αυδή, μάχιμου στελέχους του Κόμματος, διανοούμενου και λαϊκού αγωνιστή, τίμησαν χτες το απόγευμα σύντροφοι και φίλοι του με αφορμή τη συμπλήρωση ακριβώς δέκα χρόνων από το θάνατό του. Με μια σεμνή και λιτή τελετή, όπως θα την ήθελε και ο ίδιος, στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα πολιτικής κηδείας στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ (και στην οποία επί χρόνια ήταν επικεφαλής ο Λεων. Αυδής). Αναφέρθηκε στην ύπαρξη αυτής της αίθουσας, κάτι για την οποία πάλεψε η παράταξη πολλά χρόνια, όπως και για την τέλεση πολιτικών κηδειών για τις οποίες πάλεψε ο Αυδής, για το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ορίζει ο ίδιος πώς θα «φύγει». Αλλωστε, η πολιτική κηδεία του ήταν η πρώτη τέτοια που έγινε στο Δήμο Αθηναίων, όπως και η χτεσινή τελετή μνήμης η πρώτη τέτοια στην αίθουσα πολιτικών κηδειών του Α' Νεκροταφείου. Ο Στέλιος Λάμπρου αναφέρθηκε επίσης γενικά στους αγώνες του Αυδή για τους εργαζόμενους, τις γειτονιές, τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τόνισε ότι ο Αυδής υπήρξε μάχιμο στέλεχος του Κόμματος που σε μια κρίσιμη περίοδο (1994) ανέλαβε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στην Αθήνα. Οτι για δυο τετραετίες ανταποκρίθηκε σε όλες τις προκλήσεις. Τον χαρακτήρισε διανοούμενο και λαϊκό αγωνιστή. Δένοντας το χτες με το σήμερα, σημειώνοντας τη συνέχεια που χαρακτηρίζει το έργο της δημοτικής παράταξης στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί τη λαϊκή ψήφο στη βάση των σκληρών συνθηκών διαβίωσης, της επίθεσης που δέχεται η λαϊκή οικογένεια από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Πρόσθεσε ότι η παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στο λαό έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες δυνάμεις. Οτι μπορούν τα στελέχη και οι φίλοι να δείξουν πως τα ικανά κι αποτελεσματικά πρόσωπα δεν αναδεικνύονται στα τηλεοπτικά παράθυρα ή όπου αλλού θέλει το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά μέσα από τους λαϊκούς αγώνες για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων και αναγκών που έχουν οι άνθρωποι του μόχθου.

Ανάμεσα σε όσους ήρθαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αυδή ήταν και οι Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας και Αγγελος Βρεττός, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης. Συγκινητική η στιγμή όταν με το πέρας της τελετής οι συγκεντρωμένοι μετέβησαν στον τάφο του Αυδή, όπου άφησαν γαρίφαλα, ενώ στα μάρμαρα ήταν αφημένα φύλλα του «Ριζοσπάστη» και φυλλάδια του Κόμματος και της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το στερνό «αντίο» στον σ. Σπ. Ιωαννίδη (2017-06-07 00:00:00.0)
Τίμησαν τη μνήμη του Λεων. Αυδή (2005-09-24 00:00:00.0)
Δικαίωμα στην πολιτική κήδευση (2001-10-11 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-06-03 00:00:00.0)
Κηδεύτηκε ο Κ. Καραμανλής (1998-04-25 00:00:00.0)
Προγραμματισμός δράσης (1996-12-18 00:00:00.0)