ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΡΜΕΝΙΑΣ
Υποστηρίζουμε πλήρως την ιδέα της δημιουργίας του Μετώπου
Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Αρμενίας κατατέθηκε στο Προεδρείο του 16ου Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Αρμενίας, εξ ονόματος των χιλιάδων κομμουνιστών της χώρας μας χαιρετίζει θερμά και ολόψυχα τους αντιπροσώπους του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και εύχεται μεγάλη επιτυχία στις εργασίες του.

Γνωρίζουμε καλά την ένδοξη, ηρωική ιστορία του κόμματός σας, που υπερασπίζει με γενναιότητα τις ιδέες της ειρήνης, της προόδου και του σοσιαλισμού και το οποίο έχει κατακτήσει μεγάλο κύρος μέσα στις πιο πλατιές λαϊκές μάζες. Στους κομμουνιστές της Αρμενίας προκαλεί βαθύ ενδιαφέρον και σεβασμό η ακολουθούμενη από το κόμμα σας πολιτική, που διασφαλίζει τη συνέχεια των μεγάλων επαναστατικών παραδόσεων του ελληνικού σοσιαλιστικού και κομμουνιστικού κινήματος και ταυτόχρονα λαμβάνει υπόψη της δημιουργικά τις πραγματικότητες της σύγχρονης πολιτικής κατάστασης στη χώρα σας.

Είμαστε ειλικρινά χαρούμενοι, για το ότι το Κόμμα σας αυτές τις μέρες παίρνει μια νέα ανάσα, για το ότι χάρη στη συνεπή και στη βάση αρχών πάλη του για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των ανθρώπων της δουλιάς, χάρη στην επίμονη δουλιά του για την ενοποίηση μέσα σ' ένα ενιαίο όλο των ιδεών της δημοκρατίας, του σοσιαλισμού και της προόδου της χώρας σας, αυξάνεται το πολιτικό βάρος και κύρος του, η επιρροή του τόσο μεταξύ των πλατιών λαϊκών μαζών, όσο και συνολικά - στο πλαίσιο όλου του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Σήμερα, που στο κατώφλι του 21ου αιώνα οι νεοϊμπεριαλιστές υποβάλλουν τον κόσμο σε νέες δοκιμασίες, όταν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, επωφελούμενοι από την κρίση του παγκόσμιου σοσιαλιστικού συστήματος, προσπαθούν με τον πιο κυνικό τρόπο να επιβάλουν τη θέλησή τους στους λαούς, μπροστά στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και, ιδιαίτερα, μπροστά στα κομμουνιστικά κόμματα της περιοχής μας της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, προβάλλει το καθήκον της ενεργοποίησης κοινών αλληλέγγυων ενεργειών για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας των λαών τους, για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή μας που είναι μια από τις πιο εκρηκτικές περιοχές του κόσμου. Και γι' αυτό το Κομμουνιστικό Κόμμα Αρμενίας υποστηρίζει πλήρως την ιδέα της δημιουργίας ενός αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου.

Αγαπητοί αντιπρόσωποι,

Ολες οι γενιές του λαού μας θυμούνται με ευγνωμοσύνη ότι σε διάφορες ιστορικές στιγμές, όταν ο κίνδυνος απειλούσε τον αρμενικό λαό, ο ελληνικός λαός αδελφικά και φιλόξενα δέχτηκε τους Αρμένιους πρόσφυγες που μετά βίας διέφυγαν το θάνατο, τους έδωσε κατάλυμα, θεράπευσε τις πληγές τους, τους εξασφάλισε αξιοπρεπείς συνθήκες για να ζήσουν, να δημιουργήσουν, να διατηρήσουν τις εθνικές παραδόσεις και πολιτισμό και πρακτικά τους προσέφερε μια δεύτερη πατρίδα.

Λαμπρή απόδειξη για τα προηγούμενα αποτελεί η ύπαρξη σήμερα της αρμενικής κοινότητας της Ελλάδας, η οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της με την υποδειγματική εργασία και ζωή της, συνεισφέρει τον οβολό της στην οικοδόμηση μιας ισχυρής και ανεπτυγμένης Ελλάδας. Και κύριο θεμέλιο αυτού του ιστορικά μοναδικού μνημείου αιώνιας φιλίας, είναι ο ελληνικός και ο αρμενικός λαός, οι οποίοι μπαίνουν με καθαρή συνείδηση στην τρίτη χιλιετία, αποτελώντας ένα ωραίο υπόδειγμα φιλίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών.

Θέλουμε να βεβαιώσουμε τη σταθερή επιθυμία του ΚΚ Αρμενίας να ενισχύσει με κάθε τρόπο και να αναπτύξει και στο μέλλον τη φιλία και τη στενή καρποφόρα συνεργασία με το αδελφό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, διευκολύνοντας παντοιοτρόπως την περαιτέρω ενδυνάμωση και διεύρυνση των διμερών δεσμών μεταξύ των λαών και των χωρών μας.

Ακόμα μια φορά σας χαιρετούμε απ' όλη την καρδιά μας, αγαπητοί αντιπρόσωποι του συνεδρίου, ευχόμαστε ολόψυχα επιτυχία στις εργασίες αυτής της εξαιρετικά σημαντικής πολιτικής εκδήλωσης του κόμματός σας και ζητάμε να μεταφέρετε τον πιο θερμό αδελφικό χαιρετισμό και τις καλύτερες ευχές σε όλους τους κομμουνιστές της Ελλάδας.

Ζήτω το ΚΚΕ - η ένδοξη πρωτοπορία του ταλαντούχου και φιλόπονου ελληνικού λαού!»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παλαιστινιακό ΚΚ (2021-06-09 00:00:00.0)
Μηνύματα στο ΚΚΕ για τις εκλογές (2019-07-06 00:00:00.0)
Νέα συγχαρητήρια μηνύματα στο ΚΚΕ (2013-04-20 00:00:00.0)
Τα πενηντάχρονα της ΕΣΣΔ και ο εργαζόμενος ελληνικός λαός (2006-05-21 00:00:00.0)
Νέα συγχαρητήρια μηνύματα στο ΚΚΕ (2004-03-13 00:00:00.0)
Αποφασιστικό αγώνα ενάντια στο ρεβιζιονισμό και οπορτουνισμό (2000-12-21 00:00:00.0)