ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
Να μην κόβεται το νερό στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ

Σάββατο 15 Γενάρη 2011

Με τις παρεμβάσεις του το ΠΑΜΕ ζητά να μην κόβεται το νερό και το φως σε εργατικά λαϊκά νοικοκυριά (φωτ. από παλιότερη παράσταση στη ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου για επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργη)
Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε χτες το μεσημέρι η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ στον κλάδο του νερού (ύδρευση, αποχέτευση, διαχείριση υδάτινων πόρων) στον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Θεμ. Λέκκα. Η Γραμματεία απαίτησε να μην κόβονται οι παροχές νερού σε ανθρώπους άνεργους, σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους και άλλες ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να πληρώσουν. Αφορμή της παράστασης αποτελούν οι διακοπές νερού σε ανθρώπους που κατά κύριο λόγο έχουν χαμηλά εισοδήματα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και άνθρωποι που, επιπλέον, αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους σοβαρά προβλήματα υγείας. Την ίδια στιγμή, η ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικά τους φορείς του Δημοσίου που της χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ.

Η αντιπροσωπεία των ταξικών δυνάμεων σημείωσε ότι το νερό είναι μία από τις πιο βασικές ανάγκες για την ίδια τη ζωή, δεν μπορεί να εμπορευματοποιείται και να γίνονται διακοπές νερού σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ αντί να σταθεί στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, κατέφυγε σε έναν άκρατο λαϊκισμό, λέγοντας ότι «εάν δέχεται το ΠΑΜΕ όλα αυτά τα λεφτά να αφαιρεθούν από τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, το κάνουμε αυτή τη στιγμή» (σ.σ. να μην κόβεται το νερό σε όσους δεν μπορούν να το πληρώσουν). Ομως δεν μπόρεσε να απαντήσει στη θέση των ταξικών δυνάμεων τα λεφτά να τα πάρει από τους πλουτοκράτες που έχουν υπερσυσσωρεύσει κεφάλαια από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Ούτε βέβαια μπόρεσε να απαντήσει όταν η αντιπροσωπεία με στοιχεία του έδειξε ότι οι οφειλές του Δημοσίου (υπουργεία, νομαρχίες και άλλα) στην ΕΥΔΑΠ ξεπερνάνε τα 53 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ληξιπρόθεσμες συσσωρευμένες οφειλές (ακόμα και ετών σε ορισμένες περιπτώσεις). Τα απλήρωτα εκατομμύρια δεν αποτελούν πρόβλημα (ενώ στην πραγματικότητα είναι) για τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, αλλά της είναι πρόβλημα ο άνεργος που χρωστά 1.000 ευρώ γιατί δεν έχει να τα δώσει και του κόβει την παροχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση (2022-02-04 00:00:00.0)
Εκοψαν το ρεύμα σε άνεργο οικοδόμο με παιδί (2020-04-17 00:00:00.0)
Κόβουν και το νερό από τα φτωχόσπιτα (2013-02-17 00:00:00.0)
Εμειναν πάλι χωρίς νερό και... με σκουπίδια! (2012-07-04 00:00:00.0)
Την εξαθλίωση θα φρενάρει μόνο η ταξική οργάνωση (2010-11-24 00:00:00.0)
Σταμάτησε η υδροδότηση της Αθήνας από τον Ασωπό (1996-02-28 00:00:00.0)