Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΙΝΑ
Εμειναν πάλι χωρίς νερό και... με σκουπίδια!

Προέκυψε πρόβλημα με τη μεταφορά του νερού μέσω των υδρομεταφορέων και με τα απορριμματοφόρα

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα της υδροδότησης βρίσκονται και πάλι τον τελευταίο μήνα οι κάτοικοι στην περιοχή των Αγίων, Βαθύ και Λεόντι της Αίγινας καθώς προέκυψε πρόβλημα με τη μεταφορά μέσω των υδρομεταφορέων.

Το πρόβλημα της διακοπής της υδροδότησης βασανίζει εδώ και εικοσιπέντε χρόνια τους κατοίκους και το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι οι περιοχές που το αντιμετωπίζουν. Συνήθως για να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες γίνονται διακοπές της παροχής ανά διαστήματα και από περιοχή σε περιοχή.

Το νησί δεν έχει δικό του νερό παρά μόνο κάποιες γεωτρήσεις με υφάλμυρο νερό, κατάλληλο μόνο για οικιακή χρήση. Ετσι το νερό μεταφέρεται με υδρομεταφορείς από τον Πειραιά. Πάγιο αίτημα των κατοίκων, όπως μας εξήγησε ο Στέλιος Κοττάκης, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είναι η σύνδεση του νησιού με την ΕΥΔΑΠ, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού, αλλά παρά τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων, μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί. Αποτέλεσμα όμως αυτής της αδιαφορίας της πολιτείας είναι οι κάτοικοι διαρκώς να μένουν για μέρες χωρίς νερό αλλά και να πληρώνουν κατά 300% πιο ακριβά το νερό από ό,τι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού είναι αντιμέτωποι και με ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα. Την αποκομιδή των απορριμμάτων. Τα περισσότερα απορριμματοφόρα του δήμου είναι χαλασμένα, άλλα δεν έχουν λάστιχα και τα υπόλοιπα δεν έχουν καύσιμα εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων του δήμου. Ο δήμος επίσης χρωστά χρήματα για τη μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ των Ανω Λιοσίων. Ετσι τις συνέπειες των περικοπών της κυβέρνησης στους δήμους τις υφίστανται οι ίδιοι οι κάτοικοι που ζουν χωρίς νερό και δίπλα στα σκουπίδια μέσα στο καλοκαίρι και με ό,τι συνέπειες έχει αυτή η κατάσταση για τον τουρισμό του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ