«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σήμερα η Γενική Συνέλευση των εργατών

Σε κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας προχώρησαν χτες, ενώ συνεχίζουν την παρέμβαση για το συντονισμό όλων των μεταλλεργατών

Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή πορεία στην Κηφισιά
Με νέα δυναμική κινητοποίηση μπροστά από τα γραφεία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και μαχητική πορεία στους δρόμους της Κηφισιάς, οι απεργοί χαλυβουργοί - που σήμερα βρίσκονται στην 108η μέρα απεργίας - έστειλαν για μια ακόμη φορά μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης απέναντι στην εργοδοσία, η οποία εξακολουθεί να παραμένει αδιάλλακτη και αρνείται ακόμη και συνάντηση με τους απεργούς.

Από το πρωί οι χαλυβουργοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Τα πανό τους δίνουν το στίγμα: «Οχι στις απολύσεις, Οχι στην τρομοκρατία» και «Οργάνωση - ενότητα - λαϊκή συμμαχία, Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία». Μέσω της λεωφόρου Κηφισίας, πραγματοποιούν μαχητική πορεία μέχρι την έδρα της εταιρείας. Τα συνθήματα, δε σταματούν λεπτό. «107 μέρες απεργία, όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία», «Είμαστ' ενωμένοι και αποφασισμένοι, να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», κυριαρχούν. Φτάνοντας στα γραφεία της εταιρείας τους «υποδέχθηκε» ξανά μία διμοιρία ΜΑΤ, η οποία είχε παραταχθεί δεξιά και αριστερά από την πόρτα εισόδου της εταιρείας σε... διακριτική απόσταση. «Η χαλυβουργία θησαυρίζει από τον εργάτη που ξεζουμίζει», ήταν η απάντηση των χαλυβουργών.


Η εταιρεία αρνήθηκε, διά εκπροσώπου της, να γίνει οποιαδήποτε συνάντηση, με το πρόσχημα ότι έκαναν κινητοποίηση στα γραφεία, ενώ η εταιρεία ήθελε να γίνει συνάντηση στον Ασπρόπυργο. «Θα πάμε όπου επιβάλλεται και θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Τέλειωσαν οι αυταπάτες. 'Η αυτοί ή εμείς», ήταν η απάντηση των χαλυβουργών διά του προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων, Γ. Σιφωνιού. Οι χαλυβουργοί παρέμειναν μπροστά από την είσοδο της εταιρείας με τα συνθήματά τους και ανανέωσαν το ραντεβού για τη σημερινή Γενική Συνέλευση.

Νωρίτερα το πρωί, οι απεργοί συνέχισαν την παρέμβασή τους στον κλάδο και πραγματοποίησαν εξόρμηση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, μοιράζοντας εκατοντάδες ανακοινώσεις. Εκεί, κάλεσαν τους ναυπηγούς να στοιχηθούν μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, να αγωνιστούν να μην περάσουν τα μέτρα που ψηφίστηκαν προχτές, γιατί όπως και οι χαλυβουργοί, έτσι και οι ναυπηγοί, δεν μπορούν να ζήσουν με 500 ευρώ. Να αντιδράσουν με όλες τις μορφές πάλης και να πετάξουν από την πλάτη τους τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάσεις εργασίας για την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενου στα μεταλλεία (2023-05-25 00:00:00.0)
Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρός εργάτης (2017-06-16 00:00:00.0)
Δυναμική η χτεσινή κινητοποίηση στο Βόλο (2012-04-11 00:00:00.0)
Εστησαν σκηνικό τρομοκρατίας! (2012-03-01 00:00:00.0)
Μάθημα αυταρχισμού σε φοιτητές της Ιατρικής (2000-12-07 00:00:00.0)